Klanten Wereldwinkels helpen 100 kinderen naar school

Foto:

REGIO –  Dankzij de klanten van de Wereldwinkels op de Veluwezoom kunnen meer dan 100 kinderen in het straatarme Guatemala naar school. Via hun aankopen brachten ze in totaal 1300 euro bijeen voor Simbolica Projecten, een stichting die scholing organiseert voor kinderen in Guatemala.

Vorige week kon een opgetogen vertegenwoordigster van de gezamenlijke Wereldwinkels de cheque overhandigen aan Aldine Burgman van Simbolica. Meer dan 100 kinderen zijn nu onbezorgd verzekerd van een jaar lang onderwijs. 
De actie is de afgelopen tijd gehouden in de Wereldwinkels van Velp, Rheden, Dieren, Doesburg, Eerbeek, Beekbergen en Brummen. Gedurende de laatste twee weken van september werd van elke €10 die werd besteed in de winkels 1 euro gedoneerd aan het scholingsproject. 
  
Kennis is macht
Wereldwinkels staan voor eerlijke handel. Handel, die opkomt voor kleine boeren en de producenten van handnijverheid in ontwikkelingslanden. Met als doel te zorgen, dat men een beter bestaan kan opbouwen. Onderwijs is daarbij van cruciaal belang. Dit geldt ook voor de kinderen in Guatemala. 
Aldine Burgman van Simbolica, een fairtrade importorganisatie, werkt samen met producenten in het armste deel van Guatemala, de Mayadorpen in het Hoogland. Zij maken prachtige en kleurrijke producten van weefstoffen, die tot het vaste assortiment van de Wereldwinkels behoren.
Op de foto neemt Aldine Burgman (l) van Simbolica de cheque van 1300 euro in ontvangst van Fineke de Lange van Wereldwinkel Velp
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen