Samenwerking regio-archeologie Arnhem verder geïntensiveerd

Foto:

REGIO – Zeven gemeenten rond Arnhem gaan de samenwerking op het gebied van archeologie  intensiveren.

De samenwerking is al in 2010 gestart met de aanstelling van een regioarcheoloog binnen de gemeente Arnhem voor de gemeenten Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Dit heeft nu met het “Handboek Archeologie” een duidelijk inhoudelijk vervolg gekregen.
In het handboek is opgenomen aan welke eisen archeologisch onderzoek moet voldoen en welke bronnen dienen te worden geraadpleegd. Het handboek wordt binnen de Nederlandse archeologische beroepsgroep verspreid. 
Met het handboek verwachten de gemeenten het archeologisch onderzoek een kwaliteitsimpuls te kunnen geven. Ook verwacht men te voorkomen dat er onnodig onderzoek wordt uitgevoerd door bijvoorbeeld het toepassen van archeologie-vriendelijke bouwmethoden. 
Archeologische en historische verenigingen moeten vanaf nu altijd betrokken worden bij archeologisch onderzoek. Zo kan de grote gebiedskennis die binnen deze verenigingen aanwezig is optimaal worden benut en wordt het draagvlak voor archeologisch onderzoek vergroot.
Het handboek wordt op de diverse gemeentelijke websites geplaatst. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen