Fitheidstest voor 65-plussers succes!

GEMEENTE RHEDEN – Sportbedrijf Rheden heeft samen met de Gelderse Sport Federatie een fitheidstest voor senioren georganiseerd. Het doel was om senioren te attenderen op hun fitheid. 

Mocht deze onvoldoende zijn dan kon men meteen gebruik maken van een Leefstijlcoach of zich inschrijven bij een beweegaanbieder. Met ruim 140 deelnemers was de eerste fittest in Rheden een succes.
Ruud van Dijk
Sportbedrijf Rheden zegt tevreden te zijn met de opkomst. “het is altijd afwachten hoeveel respons er op een activiteit afkomt” zegt Ruud van Dijk, teamleider bij Sportbedrijf Rheden. Door middel van een tiental testen en een advies van de sportarts hebben alle deelnemers nu een goed inzicht in de algemene fitheid. Bewegen wordt steeds belangrijker naarmate de leeftijd groeit. “Tegelijkertijd zien we een duidelijke afname van beweeggedrag zodra men ouder wordt.” “We begrijpen wel waarom ouderen stoppen met bewegen maar willen laten zien dat het juist voor hen zo van belang is om dit wel te blijven doen.” 
Veel aanbod, gezond en gezellig
Niet iedere 65-plusser zal meer heel actief aan sport willen doen. Daarom bestaat er ook in Rheden veel aanbod speciaal gericht op deze leeftijd. Bewegen is niet alleen maar gezond, het kan ook nog eens heel gezellig zijn. Een leefstijlcoach kan helpen als mensen wel een beweegactiviteit willen doen maar niet precies weten wat. 
Sportbedrijf Rheden heeft leefstijlcoaches in dienst. Deze coach helpt niet alleen om een beweegactiviteit te kiezen maar ook om over een eventuele drempel te komen.  Voor meer informatie over een leefstijlcoach of het aanbod voor senioren in de gemeente Rheden kan contact worden opgenomen met Hayke van Valburg van Sportbedrijf Rheden. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen