Nieuwe PLUSBUS in gebruik genomen.

RHEDEN/ROZENDAAL – Afgelopen vrijdagmiddag 17 oktober is er een feestelijke bijeenkomst geweest bij het in gebruik nemen van een nieuwe PLUSBUS. Aanwezig waren wethouders van de beide betrokken gemeenten, de Dullertsstichting, het bestuur en medewerkers om dit heuglijke moment mee te maken bij het Dorpshuis In Rheden.

In het Dorpshuis te Rheden werden diverse toespraken gehouden alvorens de feestelijke onthulling van de nieuwe PLUSBUS plaats vond.
Wethouders Tjebbe Vugts (Rheden) en Anton Logemann (Rozendaal) hebben, gezamenlijk en in het bijzijn van  de voorzitter van de Dullertsstichting Mr. G. van de Weert, de openingshandeling verricht. De “ingepakte” bus werd ontdaan van het verpakkingsmateriaal.
rq8avbm02fttbuezuq2kvuf66
Hierna werd het eerste ritje gemaakt en kon men gezamenlijk, onder het genot van een drankje en een hapje napraten.
Hulp gevraagd!
De PLUSBUS wordt gedragen door ongeveer 45 vrijwilligers en er is nog vraag naar vrijwillige chauffeurs en een planner voor de ritten van de PLUSBUS.
gn2yvhap5ropykdz6nxek6ulm
De PLUSBUS Rheden/Rozendaal maakt een geleidelijke maar duidelijke groei door en heeft daardoor al langer behoefte aan een derde bus, vooral voor het bieden van meer mogelijkheden voor het vervoer van klanten die rolstoel gebonden zijn.
3e bus
De Stichting Vervoer door Vrijwilligers Rheden/Rozendaal die de Plusbus organiseert heeft thans één rolstoelbus in eigendom, de tweede is nu een feit. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een bus van het Schreuderhuis te Laag Soeren, gedurende de uren waarop men daar zelf de bus niet nodig heeft.
w5eg5aklck31dnk5alcrferhp
Het aantal uitgevoerde ritten bedroeg tot en met september 2014 ongeveer 640. In nog geen twee jaar tijd is sprake van een ruime verdubbeling. Om aan de groeiende vraag te voldoen moet ook nog vaak gebruik gemaakt worden van particuliere auto’s. Met de komst van deze nieuwe bus kan weer voor een groot deel aan deze groeiende behoefte worden voldaan.
Kijk voor meer informatie op: 
http://plusbusrhedenrozendaal.nl/
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag.
l2xfvyl4bjosy1ad7lsfzqsj4
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen