Kunnen reanimeren…, hoe belangrijk is dat…! Restart a Heart Day

Foto:

Op 16 oktober is het Restart a Heart Day georganiseerd door de  Europese Reanimatieraad (ERC). Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor het belang van reanimatie. 

300 mensen per dag hebben uw hulp nodig!
Elke week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis.  De Hartstichting strijdt ervoor dat bij een hartstilstand binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Dan kunnen jaarlijks 2500 levens gered worden. 
Binnen 6 minuten reanimeren
Reanimatie binnen de eerste 6 minuten bij een hartstilstand is namelijk van levensbelang. Daarna daalt de overlevingskans aanzienlijk. Ambulances zijn zelden binnen 6 minuten bij het slachtoffer. Daarom is het van groot belang dat veel mensen kunnen reanimeren. 
Reanimatieonderwijs moet!
De Hartstichting maakt zich daarom sterk voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Als jongeren op school al leren reanimeren, raakt de komende generatie vertrouwd met reanimeren en komt reanimeren ‘in de genen’ van de samenleving. Vorig jaar hebben al 50 scholen leerlingen leren reanimeren via de 6-minutenles van de Hartstichting. Dit jaar gaan deze scholen door en komen er nog eens 70 scholen bij. 
Teken de petitie en steun daarmee de Hartstichting!
Maar het liefst willen we dat op alle middelbare scholen reanimatieles wordt gegeven. Daarom zijn we een petitie gestart. Ons doel is minimaal 40.000 handtekeningen. Het initiatief kan men steunen door een handtekening te zetten op www.hartstichting.nl/petitie.
Bewijzen dat reanimatieonderwijs op school zin heeft zijn er genoeg: Niels heeft, vlak nadat hij op school leerde reanimeren, zijn moeder heeft gereanimeerd.
http://www.l1.nl/nieuws/268848-gemist-niels-reanimeerde-zijn-moeder-gezond-idee
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen