“Gloria” voor het 30-jarige Velper Bach Ensemble.

Foto:

VELP – Het Velper Bach Ensemble viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Het koor wil zijn jubileum op zondagmiddag 9 november aanstaande “glorieus” vieren met een concert in de Grote Kerk in de Kerkstraat in Velp. 

Uitgevoerd zullen worden het Kyrie, het Gloria en het Sanctus uit de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach en het Gloria van Antonio Vivaldi.
Het Velper Bach Ensemble is door het succesvolle project van de Matthäus Passion in 2012 uitgebreid tot 66 enthousiaste zangers. Naast werken van Bach (bijv. de Johannes Passion en het Magnificat) worden ook werken van andere componisten uitgevoerd, zoals o.a. vorig jaar de Messiah van Händel. 
Het koor wordt in het jubileumconcert opnieuw begeleid door het Resonet Ensemble uit Nijmegen. De solisten zijn Irma ten Brinke (sopraan), Ina Boersma (alt) en Joep van Geffen (bas). 
De algehele leiding is in handen van dirigent Frank Litjens, die het koor al 22 jaar onder zijn hoede heeft. 
Aanvang 14.00 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 32 in Velp. 
Voorverkoop
Kaarten (prijs inclusief programmaboekje en consumptie) zijn vanaf half oktober à €17,50 verkrijgbaar bij boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat in Velp, boekhandel het Colofon in de Bakkerstraat in Arnhem, bij de koorleden en uiteraard voorafgaand aan het concert in de kerk. Ook via [email protected] zijn kaarten te bestellen. 
velperbachensemble2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen