Uitreiking De Rhedenaar aan Stef de Wit bij zijn afscheid.

DE STEEG – Het was druk erg druk bij het afscheid van Stef de Wit afgelopen vrijdag 10 oktober bij de Biologische boerderij De Wolfskuil Middachterallee 7 in De Steeg.

Stef de Wit dacht dat er een klein feestje georganiseerd werd in de kleine kapel in Ellecom tegenover Avegoor, alwaar hij om 19.30 uur aanwezig moest zijn, echter werd hij daar vandaan per paardenkoets vervoerd naar De Wolfskuil aan de Middachterallee.
Daar aangekomen stond bij de ingang Drum en Showfanfare Mr.H.M. van der Zandt, hem al op te wachten om met muziek voor de koets uit, de boerderij op te marcheren. Hier werd hij door zo’n tweehonderd belangstellenden, waaronder familie, collega’s, wethouders, raadsleden, vrienden en kennissen, warm werd opgevangen, om gezamenlijk het afscheidsfeest te vieren.
ahq1w5arkxj7mhapqs2tnicn8
Na een welkomstwoord van Gerrit van Middelkoop en diverse muzikale optredens reikte tegen 20.30 uur locoburgemeester Nicole Olland, op haar verjaardag, De Rhedenaar uit aan Stef de Wit. De Rhedenaar is geen onderscheiding, maar een award in de vorm van een sculptuur. De Rhedenaar kan worden toegekend aan een inwoner van de gemeente die veel heeft betekend voor de gemeente Rheden. Stef de Wit was zeer verrast De Rhedenaar te mogen ontvangen, per 1 oktober heeft hij afscheid genomen van cultuurbedrijf RIQQ. Gezien zijn enorme inzet gedurende 38 jaar voor kunst en cultuur in Rheden, wil het college van B&W hem eren met De Rhedenaar.
Stef was van 1974 tot 1976 eigenaar van theater Jojo Saggum, waarvoor hij eigenhandig de voormalige slagerij (en daarvoor synagoge) heeft verbouwd. In 1983 werd de laatste Rooie Soos gehouden in Jojo Saggum in aanwezigheid van Joop den Uyl.  Achtereenvolgens was Stef vanaf 1977 lid van de evenementencommissie gemeente Rheden, coördinator van de Rhedense kunstcommissie, directeur van de Alliantie en vanaf 2012 coördinator productie bij cultuurbedrijf RIQQ. 
npvddg415upk3cyf1rtai6k8s
De meer dan tweehonderd aanwezigen werden vermaakt door muziek, voordrachten, toespraken van onder meer Carla Verbost. Allemaal in het teken van het afscheid van Stef de Wit en als dank voor zijn jarenlange inzet. Stef was er een ster in, om met gebruikmakend van zijn vakmanschap, eigen inzet en inzet van collega’s, ieder optreden tot een bijzonder optreden te maken.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag van de avond.
i3l9ugx6448di3p60c34o568u
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen