Gemeente Rheden in de lift

GEMEENTE RHEDEN – De lokale economie van de gemeente Rheden groeit, de werkgelegenheid is met 2,6% toegenomen. Ook het aantal in Rheden gevestigde bedrijven is toegenomen. In 2017 telde de gemeente 3516 bedrijven. In 2016 waren dat er 3470 en in 2015 3370. Dit blijkt uit een tussentijdse evaluatie van de Economische beleidsnota.

Ook het economisch uitvoeringsprogramma ligt op schema, zo blijkt uit die evaluatie.

Het economisch actieprogramma loopt tot 2020. Voor de uitvoering van dat programma werkt de gemeente samen met het georganiseerde bedrijfsleven, individuele ondernemers en onderwijsinstellingen.

Bedrijvigheid

Het loont dat bedrijven goed weten waar ze terecht kunnen bij de gemeente en dat ze snel en efficiënt geholpen worden. Zo gaat Procornea zich vestigen in Spankeren en is Friand Electro bezig met nieuwbouw.

Op bedrijventerrein De Beemd breidt Jacobs Verhuizingen BV fors uit en wil Peeze Koffiebranderij zich in Velp vestigen. Verder heeft Lomar Sportvilla zich aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren gevestigd.

Aan de Imboslaan in Dieren stond jarenlang een pand leeg. Door de functieverruiming voor bedrijventerreinen kon Anytime Fitness in dat pand met haar activiteiten beginnen. Het aanzicht van dit bedrijventerrein is daardoor sterk verbeterd.

ZZP’ers

De vraag naar kleinschalige bedrijfsruimte neemt toe. Op het Vitatronterrrein in Spankeren staat nu een bedrijfsverzamelgebouw. Alle units zijn verkocht aan ZZP’ers. Inmiddels staat een nieuw bedrijfsverzamelgebouw op stapel. Ook in de secundaire winkelgebieden wil de gemeente meerdere functies toelaten zodat ZZP’ers zich in een leegstaand pand kunnen vestigen.

Start

Samen met de ondernemers heeft de gemeente de behoefte aan glasvezel voor het bedrijventerrein II onderzocht. De behoefte aan glasvezel is groot. In 2018 zullen de bedrijven een marktconsultatie uitschrijven. De gemeente ondersteunt hun hierin.

Samen met de ondernemers van De Beemd Noord heeft de gemeente een revitaliseringsplan en een maatregelenpakket opgesteld. In 2018 gaat de gemeente een groot deel van de maatregelen uitvoeren.

Vooruitblik

De komende jaren werkt de gemeente samen met het bedrijfsleven en het onderwijs aan de verdere uitvoering van het economisch programma.

Wethouder Ronald Haverkamp is tevreden. “Samen met onze partners zullen we ook de komende jaren onze schouders onder de realisatie van dit programma zetten. Ik ben trots op de ondernemers en bedrijven in Rheden. Zij investeren in onze gemeente en zorgen zo voor werkgelegenheid. Rheden wordt mede door hen een plaats waar het aantrekkelijk wonen en werken is. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid als gemeente, het onderwijs en het bedrijfsleven om aan die lokale economie uitvoering te geven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen