Het Kindpakket maakt meedoen voor alle kinderen in gemeente Rheden mogelijk

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Het Kindpakket is een verzamelnaam van een aantal regelingen dat ervoor zorgt dat alle schoolgaande kinderen tot 18 jaar, uit gezinnen met beperkte financiële middelen mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, mee op schoolreis, muziek maken of een fiets.

Het is belangrijk dat inwoners de regelingen van het Kindpakket kennen én weten te gebruiken. Daarnaast blijkt dat mensen het soms moeilijk vinden om over armoede te praten. Over deze onderwerpen was er afgelopen donderdag een bijeenkomst.

Bijeenkomst

Organisaties die zich met thema armoede en kinderen bezig houden, waren hiervoor uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst werd het Kindpakket geïntroduceerd. Er werd met elkaar gesproken over de vraag hoe we er voor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk kinderen meedoen en dus gebruik maken van het Kindpakket. Wethouder Ronald Haverkamp opende deze inspirerende bijeenkomst.

Wat zit er in het Kindpakket

  • Spullen en activiteiten voor school: ieder kind heeft goede schoolspullen nodig en wil graag meedoen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten.
  • Kledingpakket: samen met Kinderen van de Voedselbank en Stichting Leergeld biedt de gemeente Rheden een gratis kledingpakket aan voor baby’s en kinderen tot en met 15 jaar.
  • Sport en cultuur: kinderen die willen sporten, muziek maken of naar tekenles willen, kunnen gebruik maken van de Gelrepas.

Om deze regelingen mogelijk te maken, werkt de gemeente Rheden samen met de Stichting Leergeld, het Jeugsport- en cultuurfonds en Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Minimabeleid

De gemeente Rheden vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat is terug te zien in het minimabeleid. Met het minimabeleid wil de gemeente armoede voorkomen en als het nodig is, inkomensondersteuning bieden. Het Kindpakket maakt daar onderdeel vanuit.

Meer informatie

Meer informatie over het Kindpakket en het aanvragen van de verschillende regelingen is te vinden op: http://www.rheden.nl/kindpakket. Bellen met gemeente Rheden kan ook via (026) 49 76 911 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur).

Wethouder Ronald Haverkamp:

”Met het Kindpakket willen we gelijke kansen voor alle kinderen creëren. Voor kinderen, voor wie het niet vanzelfsprekend is, maken we MEEDOEN mogelijk. Kinderen kiezen niet voor de situatie waarin ze opgroeien en mogen niet de dupe worden van de financiële kwetsbaarheid van hun ouders.“

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen