Oranjeweg Rheden wordt veiliger door herinrichting

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Al jaren is de verkeersveiligheid aan de Oranjeweg in Rheden een doorn in het oog van inwoners. Regelmatig voeren een aantal inwoners actie. Gemeente Rheden is medio vorig jaar gestart met de voorbereidende werkzaamheden rondom de herinrichting van de weg.

In de afgelopen periode hebben veel aan- en omwonenden gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun zorgpunten, wensen en ideeën aan de gemeente kenbaar te maken via www.oranjewegbuurtmee.nl. Wethouder Gea Hofstede bezocht op donderdag 10 februari de bewuste weg en liet zich bijpraten door inwoners Fons Rengers, Olivier Maréschal, en actievoerder van het eerste uur, Ron Baars.

De werkzaamheden voor de herinrichting Oranjeweg in Rheden vinden plaats vanaf de rotonde Arnhemsestraatweg tot aan de Buurtweg nabij de Dekamarkt. Naast onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt en een gedeelte van de riolering wil de gemeente ook werken aan verkeersveiligheid, het tegengaan van lokaal wateroverlast en een klimaat adaptieve inrichting. Met het nieuwe ontwerp streeft de gemeente, samen met inwoners, naar een veilige en duurzame openbare ruimte. De uitvoering van de werkzaamheden staan gepland in 2023.

Wethouder Gea Hofstede van mobiliteit:

Tijdens de wandeling aan de Oranjeweg hebben de heren Rengers, Maréschal en Baars mij uitgelegd waar hun zorgen zitten. Het is goed dat samen ter plekke te bespreken en te bekijken. Door de geplande onderhoudswerkzaamheden kan en moet ook de verkeersveiligheid op een aantal punten verbeterd worden.” 

Ron Baars vult hierop aan:

“Het is hoog tijd dat de Oranjeweg aangepakt gaat worden. Er zijn bomen en struiken die het zicht belemmeren, fietsstroken zijn op sommige punten te smal en kruispunten zijn onoverzichtelijk en gevaarlijk! De weg moet anders ingericht worden zodat bestuurders niet meer zo hard kunnen rijden.”

De afgelopen periode hebben veel inwoners hun input via de website aan de gemeente doorgegeven. Nu wordt gewerkt aan een concept schetsontwerp, waarbij rekening gehouden wordt met die input. De gemeente verwacht dit eerste ontwerp in maart met de buurt te kunnen delen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen