19e Rhedense Dweildag

Foto: rheden.nieuws.nl, Wouter Rijnbende

RHEDEN – Op zondag 25 juni beleeft De Rhedense Dweildag alweer haar 19e editie en alles is aanwezig om er weer een geweldige happening van te maken.

‘We kunnen veel en we doen veel om er een perfecte dag van te maken, er is één ding dat we niet in de hand hebben en dat is het weer. Maar we gaan er gewoon vanuit dat de weergoden ons goed gezind zijn, doe je dat niet dan kun je geen buitenevenement meer organiseren’, aldus de organisatie.

“Een bescheiden geluk is het beste”. Het prachtige meester B. van Leeuwenplein is een geweldige locatie om zulke buitenactiviteiten te ontplooien. Carnavalsvereniging De Heiknüüters en Dweilorkest 94½ zijn uitermate tevreden met de prettige samenwerking met de mensen van Partycentrum Ons Huis

Deelnemende orkesten

  • Te beginnen met “Pretband 100%” uit Warnsveld, zij komen voor de tweede keer om deel te nemen. Vorig jaar voor het eerst, enkele maanden na hun oprichting, dus nu een mooie gelegenheid om wederom hun gezellige muziek te laten horen.
  • “De Onbekend Band” is ook al vaker in Rheden geweest, zij zagen het levenslicht in 2010. Waar komen zij vandaan, volgens hen: Verblijfplaats Onbekend. Dit omdat zij muzikanten hebben uit de gehele regio.
  • Dweilorkest “Noot Zat” uit het Betuwse Dreumel: Als muzikale gezelligheid nog niet zou bestaan, had Dweilorkest “Noot Zat” het graag uitgevonden!
  • Muziekmakerij ”De Vôlle Blaos” is in 1976 te Nijmegen spontaan ontstaan en hebben vorig jaar hun 40-jarig bestaan gevierd. En al die jaren hebben ze vele evenementen in binnen- en buitenland van ‘Schwung” voorzien.
  • Uit Doetinchem komt “De Alles Went Band”, ook zij hebben al meerdere malen in Rheden opgetreden en wilden er graag weer bij zijn. Zij bestaan alweer ruim 15 jaar en hebben aan menig evenement in binnen- en buitenland hun muzikale bijdrage geleverd.
  • Als laatste maar zeker niet als minste, “Dweilorkest 94½” uit Rheden. Dat is het lot als je mede de organisatie doet, als laatste genoemd worden en ook niet mee mogen doen om de “Strijland” publieksprijs.

Gezinsevenement

De Rhedense Dweildag is een gezinsevenement bij uitstek, leuke en gezellige muziek, gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje en volop vermaak voor de kinderen. Als de kinderen bezig zijn kunnen de ouders genieten. De kinderen kunnen weer gratis geschminkt worden, ze kunnen gebruik maken van de luchtkussens en de mini zweefmolen.

Voor een klein prijsje kan er ook nog popcorn of een suikerspin gekocht worden.

Dit alles kan men aanbieden door de fantastische ondersteuning van de sponsoren en adverteerders, velen van hen zijn al vele jaren aan het evenement verbonden.

Wilt u een gezellige middag waarin u ontspannen kunt genieten van muziek en spektakel, kom dan op 25 juni naar het meester B. van Leeuwenplein in Rheden. Om 13.00 uur zal het evenement worden geopend in aanwezigheid van wethouder Ronald Haverkamp.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen