OERRR Midzomernachtloop – Veluwezoom

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Kom tijdens Midzomernacht van 17 op 18 juni naar Nationaal Park Veluwezoom en geniet van een avontuurlijke 5 kilometer wandeling van ongeveer 1,5 uur in het donker!

Voor kinderen kom je onderweg posten met opdrachten van OERRR tegen.

Inschrijven

Er zijn nog verschillende vertrektijden waarvoor jij je online kan aanmelden via de website van Natuurmonumenten. https://www.lopenvoordenatuur.nl/wandeling/nationaal-park-veluwezoom De kosten voor deelname aan deze activiteit zijn € 7,50 voor kinderen van OERRR en leden en € 14,50 voor volwassenen.

Inschrijfgeld = Donatie aan de natuur

Je inschrijfgeld is een donatie aan de natuur. Het is ook mogelijk je in te schrijven als team of je aan te sluiten bij een team.

Route

Je wandelt langs akkers en korenvelden, dicht dennen- en beukenbos, door holle wegen en over de heide of onder majestueuze woudreuzen door. De stilte spreekt, de duisternis vertelt haar verhaal. Lichtjes op de route wijzen je de weg, maar mogelijk zie je ook glimwormen of fluorescerende honingzwammen.

Om de duisternis ten volle te kunnen ervaren, wordt een zaklamp alleen bij nood gebruikt. Als je ogen aan het duister gewend zijn, zal hij ook nauwelijks nodig zijn.

Luister, ruik en voel de nacht

Onderweg geef je je zintuigen de kost. Hoor de aparte territoriumzang van de nachtzwaluw. Of de roep van jonge bosuilen, gekir van vossenwelpjes of het gestommel en gesnuif van een das of egel op zoek naar voedsel. Andere grote dieren die op dit deel van de Veluwezoom leven, zijn wilde zwijnen, edelherten, reeën en IJslandse paarden. Verder ruik je natuurlijk de bosgrond, dennennaalden en het bloeiende koren. Kom naar Veluwezoom en beleef deze bijzondere nacht!

Wie, waar en wanneer?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen