Arentheem College Titus Brandsma krijgt bezoek JongerenliteraTour

Foto:

DIEREN – Vanaf dinsdag 25 maart 2014 gaan diverse jonge schrijvers samen met Daan Heerma van Voss een maand lang op tournee in een oude Mercedes langs verschillende middelbare scholen. 

Daan Heerma van Voss brengt literatuur naar scholen
De JongerenliteraTour wil zo veel mogelijk scholieren kennis laten maken met jongerenliteratuur. De tournee wordt georganiseerd in het kader van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en loopt tot en met 25 april 2014. Op woensdagmiddag 16 april zal de tour het Arentheem College Titus Brandsma in Velp aandoen.
Naast auteur Daan Heerma van Voss doen onder anderen de volgende schrijvers mee aan de tour: Ellen Deckwitz, Yannick Dangre, Hanna Bervoets, Jamal Ouariachi, Jan van Mersbergen, Lieke Marsman en Thomas Heerma van Voss. 
Tijdens het literaire bezoek aan bovenbouw van zowel vmbo, havo als vwo, gaan de auteurs in gesprek met scholieren over het auteurschap en jongerenliteratuur. Ook krijgen de scholen een boekenpakket aangeboden met daarin alle genomineerde boeken van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. 
Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 
Maandag 24 maart 2014 worden de nominaties voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bekendgemaakt en start de stemperiode voor de Publieksprijs. Via www.djp.nl kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar stemmen op hun favoriete boek. De stemperiode loopt tot en met 22 april. Op 23 april worden de winnaars bekendgemaakt. 
De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP) is dé prijs voor het beste jongerenboek van het afgelopen jaar en richt zich op boeken die een brug slaan tussen jeugdliteratuur en de wereld van volwassenen. De DJP bestaat uit twee Juryprijzen (in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en de categorie Vertaald) en een Publieksprijs. 
De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-. De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB in samenwerking met CJP en Stichting Lezen. De Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dioraphte. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen