Ingezonden brief: Aangevallen door een loslopende hond

Foto: Martine

DIEREN – Martine, een bezorgde en aangevallen inwoonster van Dieren deed een bericht naar de redactie

“Afgelopen zondagavond ben ik met vier honden aangevallen door een ontsnapte hond hij had ons  in het zicht en bedacht zich geen moment om ons aan te vallen.”

Aangevallen door een loslopende hond

“Deze hond heeft de kat van zijn eigen eigenaren ook al een keer zeer ernstig toegetakeld, en mist hierdoor een oog. Ook weten deze eigenaren dat hun hond gevaarlijk is.”

“Geluk bij een ongeluk is, dat er geen gewonden zijn gevallen”

Twee van de vier honden zijn tijdens dit korte gevecht ontsnapt, één is dezelfde avond terug gevonden, de andere hond pas de volgende middag. Buurtbewoners zagen het voorval gebeuren en wisten de honden en de vrouw te helpen zodat erger voorkomen kon worden. Ze namen de twee overgebleven honden van haar over zodat zij de wegrennende honden kon gaan zoeken. De aanvallende hond was inmiddels naar binnen gehaald door de eigenaresse.

“De politie wil geen aangifte opnemen, volgens hen is er namelijk geen strafbaar feit gepleegd. Het wetboek van strafrecht zegt in artikel 425.2 toch iets anders:”

Artikel 425

Met hechtenis van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft:

  1. Hij die een dier op een mens aanhitst of een onder zijn hoede staand dier, wanneer het een mens aanvalt, niet terughoudt;
  2. Hij die geen voldoende zorg draagt voor het onschadelijk houden van een onder zijn hoede staand gevaarlijk dier.

“Dezelfde hond wordt nog steeds regelmatig loslopend in de voortuin van de eigenaren gezien, dit is echt een levensgevaarlijke situatie.” aldus Martine.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen