Vrijwilligers gezocht voor recreatieve dagbesteding

Foto: Inloophuis Dieren

DIEREN – Het Inloophuis start na de zomer met recreatieve dagbesteding. Bedoeld voor iedereen die behoefte heeft om één of meerdere malen per week in een gezellige sfeer samen te komen.

In het voormalig kinderdagverblijf Het Zandkasteel aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 komen verschillende mogelijkheden. Rode draad is dat mensen altijd kunnen binnenlopen wanneer zij dat willen. De slogan Binnen Zonder Kloppen zegt daarover voldoende.

In het pand zijn 3 ruimten waar van alles is te doen. Er is een zaal voor groepsactiviteiten waar men aan mee kan doen. Deze activiteiten variëren van spelletjes doen, creativiteit en samen bewegen. Bezoekers geven aan wat zij leuk vinden, het Inloophuis zoekt daar een passend aanbod bij.

Een andere zaal wordt ingericht als een atelier. Hier kunnen bezoekers die liever zelfstandig bezig zijn terecht. Bijvoorbeeld met houtbewerken, schilderen of welke hobby men ook heeft.

De derde ruimte wordt ingericht als een Bibliotheek van Dingen. Een uitleenpunt van goederen die men maar een paar keer per jaar nodig heeft. Te duur voor sommigen maar ook voor de duurzaamheidsgedachte beter om te lenen dan om aan te schaffen. Voorbeelden zijn grote ladders, hoge drukspuiten, kruiwagens enz.

Vanuit deze ruimte wordt ook een moestuin om het gebouw aangelegd. Mensen die het leuk vinden aan deze zaken tijd te besteden kunnen hier terecht. Kortom, er gaat na de zomer van alles gebeuren.

Echter, voor dat het zover is zoekt het Inloophuis nog veel vrijwilligers

Zo zoekt men gastvrouwen of gastheren voor de groepsactiviteiten. Ook creatieve mensen die hun talenten willen inzetten om een passend aanbod te doen. Voor het atelier zoekt men begeleiders. Een beetje handig met gereedschap is een pré.

In de Bibliotheek van Dingen is plaats voor mensen die het leuk vinden om goederen uit te lenen en in te nemen. Deze spullen moeten worden schoongemaakt en vragen om klein onderhoud. Al met al doet u als vrijwilliger met een paar uurtjes per week, veel andere mensen een groot plezier. Tegelijkertijd hebt u als vrijwilliger ook een leuke vrijetijdsbesteding.

Haal en Breng Service

Het laatste onderdeel waar men vrijwilligers voor zoekt is de Haal en Breng Service (HBS). Zij halen bezoekers van de dagbesteding die geen eigen vervoer hebben op en brengen hen weer thuis. Hiervoor zoekt het Inloophuis chauffeurs met een eigen auto. Passagiers betalen aan de chauffeur een kleine onkostenvergoeding.

Meer informatie

Hebt u interesse in één van de nieuwe functies? Neem dan vrijblijvend contact op met Jos Meerssman van het Inloophuis. U kunt hem mailen via [email protected] of bellen via 0630455546.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen