Gratis compost afhalen

Foto:

VELP/DIEREN – Op zaterdag 22 maart biedt AVR – Compostering uit Duiven, de inwoners van de gemeente Rheden en omliggende gemeenten de mogelijkheid om gratis compost te halen. Met deze actie worden de inwoners van de gemeenten bedankt voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren.

Dit GFT wordt door AVR in Duiven verwerkt tot compost. Het ingezamelde GFT wordt dus teruggegeven in de vorm van compost.
Waar kan men de compost ophalen?
De gemeente laat op haar gemeentewerven in Velp en Dieren containers met compost plaatsen. Tussen 10.00 – 12.00 uur kunnen belangstellenden gratis compost komen scheppen. 
Het gaat om de volgende locaties:
  • Gemeentewerf Velp, Biljoen 8
  • Gemeentewerf Dieren, Meidoornlaan 2
Zelf spullen meenemen voor het scheppen
Mensen die gratis compost willen halen, moeten wel zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger mee te nemen. Net zoals de afgelopen jaren geldt ook nu: OP = OP! 
Mocht de compost bij de gemeentewerven op zijn dan kan men eventueel doorrijden naar de AVR, Rivierweg 20 in Duiven. Hier wordt op 22 maart (tussen 9.00 – 14.00 uur) ook gratis compost verstrekt.
Goed voor de tuin
Compost is goed voor de tuin omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is, Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.
Composteren beter voor het milieu én de portemonnee
Composteren is goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Van GFT-afval gemaakte compost biedt op verschillende manieren een reductie in de CO2-uitstoot. Compost is ook een veenvervanger in potgrond: het gebruik van compost voorkomt dat er veengrond moet worden afgegraven. 
Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. 
Kortom, genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen