Bij Traverse Dieren wordt het op alle fronten goed rondkijken, en soms wat aanpassen!

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN/ELLECOM – Als u net terug bent van vakantie dan is het wel even wennen met de twee turborotondes, nieuwe tijdelijke fietsroutes en de verlegging van de doorgaande weg Ellecom – Dieren.

Traverse Dieren heeft alle verkeersmaatregelen zo duidelijk mogelijk aangebracht. Het is niet te voorkomen dat u veel nieuwe borden ziet.

Nu staat Traverse Dieren – samen met u als weggebruiker – voor de uitdaging het verkeer zo vloeiend mogelijk door te laten lopen, zonder af te doen aan de veiligheid. De scholen beginnen weer, en ook het werkverkeer komt nu op gang.

Het wordt op alle fronten goed rondkijken, en soms wat aanpassen!

Daarnaast ontkomt u niet aan een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Bekijk het kaartje ‘Zo rijden wij’ voor alle alternatieve routes.

Turborotonde bij Ellecom en tijdelijk fietspad naar Doesburg

Turborotonde bij Ellecom en tijdelijk fietspad naar Doesburg

De organisatie achter Traverse Dieren bekijkt het gebied structureel op veiligheid en goede doorstroming binnen de beperkte ruimte die er is, want veiligheid voor u en voor haar bouwmedewerkers is het allerbelangrijkste! Ze besteedt daarbij bijzondere aandacht aan het schoolgaand fietsverkeer.

Start bouw fietstunnel Ellecom

Deze zomer Is Traverse Dieren ook gestart met de bouw van de fietsonderdoorgang bij het Hof te Dieren, pal naast de tijdelijke rotonde Ellecom. De provinciale weg is inmiddels verwijderd en nu ligt er een grote hoop zand als basis voor een dijk. Dat beschermt de inwerking van het water. De onderdoorgang en het nieuwe kruispunt zijn ongeveer het eerste kwartaal 2018 gereed.

Bomen Hof te Dieren

In week 37 en 38 worden de laatste bomen weggehaald in het Hof te Dieren. In 2016 zijn er al bomen gekapt, dit is nu de laatste fase. Daarna wordt de weg omgevormd tot een route voor langzaam verkeer (zoals voetgangers, fietsers, snorfietsers, bromfietsverkeer) en landbouwvoertuigen, met omringende nieuwe beplanting (postkoetsroute).

Bomen Hof te DierenNu de weg vrij is kunnen de werkzaamheden veilig uitgevoerd worden, waar nodig worden verkeersregelaars ingezet, om de fietsers te begeleiden. Ook nu is er vast weer veel bekijks, net als voorgaande keren.

Daarna worden de bomen langs de Kanaalweg gekapt als voorbereiding op de werkzaamheden die daar uitgevoerd moeten worden (spooronderdoorgang en brug Apeldoorns Kanaal). De kapwerkzaamheden lopen iets vooruit op de bouw, omdat rekening moet worden gehouden met het broedseizoen van vogels.

Kijk voor meer informatie ook op http://www.traversedieren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen