Kennislandgoed Larenstein te bezichtigen op Open Monumentendag

Foto: Van Hall Larenstein

VELP – Op zaterdag 9 september, Open Monumentendag, kunt u Kennislandgoed Larenstein aan de Larensteinselaan in Velp bezichtigen. Dit kan van 10.00 tot 16.00 uur. Er worden twee rondleidingen gegeven; de eerste start om 10.30 uur en de tweede om 13.00 uur.

U kunt zich een kwartier voor de rondleiding op het landgoed melden in de kapel aan de zijkant van Hogeschool Van Hall Larenstein.

Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid aan de hand van een routebeschrijving een rondwandeling over het landgoed te maken. Hiertoe meldt u zich tussen 10.00 en 16.00 uur bij de hoofdingang van het schoolgebouw van Van Hall Larenstein.

Lange geschiedenis

Landgoed Larenstein werd in 1699 voor het eerst genoemd op een kaart. Oude lanen en hooilandjes herinneren aan deze periode. Rond 1850 is een deel van het park omgevormd in Engelse landschapsstijl: dat is nog steeds te zien aan de meanderende waterpartijen en parkachtige beplanting. In 1892 werd het klooster ‘De Goede Herder’ op het landgoed gevestigd. Uit deze periode is een aantal elementen bewaard gebleven, hoewel het klooster is afgebroken.

Kapel

De kapel is een van deze elementen. De kapel, met glas-in-lood-ramen met de kruiswegstatie, is 9 september opengesteld. Sinds 1973 is door de komst van diverse scholen het gebied een kennislandgoed. De groene opleidingen van hogeschool Van Hall Larenstein en Helicon MBO Velp zijn hier nu gevestigd, evenals Studio 26, podium voor creatieve kunsten.

Grote biodiversiteit

Naast de elementen die de cultuurhistorie zichtbaar maken, is op landgoed Larenstein veel natuur met een grote biodiversiteit aanwezig. Al wandelend over het landgoed kunt u hier ook van genieten.

Adres Kennislandgoed Larenstein: Larensteinselaan 26A, Velp.

Over Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Van Hall Larenstein verzorgt diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, Associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar http://www.hvhl.nl.

Landgoed Larenstein

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen