Nieuw watertappunt van Het Rhedens de Tender

Foto: Sportbedrijf Rheden

DIEREN – Maandag 28 augustus is het nieuwe watertappunt van Het Rhedens de Tender binnen de school gepresenteerd.

Sportbedrijf Rheden zorgde, in samenwerking met JOGG Rheden (Jongeren Op Gezond Gewicht), De Tender en Ballen Enzo voor de ontwikkeling en de realisatie van dit mooie watertappunt.

De realisatie heeft even op zich moeten wachten omdat de wens van de school een watertappunt is dat kan concurreren met een frisdrankapparaat. Er zijn met meerdere partijen gesprekken geweest, maar niemand kon binnen het beschikbare budget het juiste watertappunt aanbieden. Uiteindelijk is iets nieuws gerealiseerd, waar de school en de jongeren erg enthousiast over zijn.

Energydrinks en frisdrank

Kinderen drinken tegenwoordig steeds meer energydrinks en frisdrank, dit is een ongezonde trend. Om kinderen (en volwassenen) te stimuleren gezond kraanwater te drinken in plaats van frisdrank wilde praktijkschool de Tender binnen de school een watertappunt plaatsen. Een kraanwatertappunt binnen de school biedt de leerlingen een duurzame en caloriearme dorstlesser.

Bewegen en overgewicht

Jongeren Op Gezond Gewicht, JOGG, is een beweging die zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Overgewicht is ook in de gemeente Rheden een probleem en daarom is er in 2015 voor gekozen om aan te sluiten bij de landelijke beweging JOGG. Sportbedrijf Rheden is hierbij samen met lokale partners de kartrekker.

 

Watertappunt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen