HerfstLive: in 12 uur live van Veluwezoom tot Sint Pietersberg

Foto: Natuurmonumenten

REGIO – Natuurmonumenten en Facebook Nederland organiseren op 21 september livestreammarathon vanuit natuurgebieden in Nederland: “HerfstLive”. Twee natuurgebieden op de Veluwe doen mee: het Deelerwoud en Nationaal Park Veluwezoom.

Met ruim 300.000 volgers op Facebook is Natuurmonumenten een van de grootste natuurcommunities van Nederland

Dierenmanieren

Een unieke twaalf uur durende Facebook Live marathon

Op 21 september, de eerste dag van de herfst, laten Natuurmonumenten en Facebook de mooiste Nederlandse herfstfenomenen zien tijdens een unieke twaalf uur durende Facebook Live marathon: HerfstLive. Tijdens HerfstLive nemen de boswachters van Natuurmonumenten kijkers op Facebook van zonsopkomst tot zonsondergang mee op een tocht van de Veluwse heide tot de Limburgse Sint Pietersberg, waaronder ook langs de het Deelerwoud en Nationaal Park Veluwezoom.

De organisaties willen hiermee mensen inspireren en aanmoedigen om zelf in de herfst de Nederlandse natuur te gaan ontdekken. “De Nederlandse natuur is in de herfst zo mooi en divers, dat we alle Nederlanders willen enthousiast willen maken het zelf te ervaren. Facebook Live geeft onze boswachters de mogelijkheid om met behulp van live video’s mensen de mooiste plekken te laten zien en ze te inspireren er zelf op uit te trekken,” zegt Inge Reijnen, boswachter bij Natuurmonumenten. Alle live video’s zijn te volgen op de Facebookpagina van Natuurmonumenten.

HerfstLive: in 12 uur live van Veluwezoom tot Sint Pietersberg

De Facebook Live estafette-uitzending leidt in ruim twaalf uur langs de mooiste natuurgebieden van Natuurmonumenten. De uitzending begint om zeven uur in de ochtend op de Veluwe en eindigt met de zonsondergang vanaf de Sint Pietersberg rond half acht ‘s avonds.

“In de vroege ochtend van september is in het Deelerwoud het ‘burlen’ van de bronstige edelherten te horen, een prima manier om wakker te worden.” zegt Inge Reijnen. “Later op de dag gaan we live vanaf de rug van een schaap mee met de schaapskudde op het Dwingelderveld. Dat zal voelen alsof je zelf onderdeel bent van de kudde. Ook bezoeken we de Marker Wadden, die voor publiek nu nog maar heel af en toe opengesteld zijn, maar die de kijkers nu virtueel kunnen bezoeken. Ik vind het bijzonder om mensen op deze manier live in contact te brengen met deze natuurfenomenen. En gaat niets boven het zelf in levenden lijve ervaren van de natuur. Met HerfstLive willen we mensen inspireren om zelf de Nederlandse natuur te bezoeken deze herfst.”

paarden

Natuurmonumenten: succesvolle community op Facebook

Met ruim 300.000 volgers op Facebook is de pagina van Natuurmonumenten een van de belangrijkste online plekken waar Nederlanders die zich interesseren in de natuur zich verenigen.

Tineke Meijerman, hoofd communicatie van Facebook in Nederland:

“De Facebookpagina’s van Natuurmonumenten vormen een prachtig voorbeeld van een succesvolle online community. We zijn blij dat we Natuurmonumenten kunnen helpen zodat de Nederlandse natuurliefhebber via Facebook Live en 360° video’s de natuur op een nieuwe manier kan ervaren.”

Van de bijna tien miljoen Nederlanders die maandelijks actief zijn op Facebook, verenigen veel mensen zich in dit soort online communities. “Bijvoorbeeld om via Facebook op de hoogte te blijven van wat er allemaal in de buurt wordt georganiseerd. Of om met mensen in contact te komen rond een gedeelde interesse als de natuur. We hopen met dit project hier een mooie impuls aan te geven.”

Volledige programma HerfstLive

  • 07:00 uur – Bronstige en burlende herten in het Deelerwoud op de Veluwe
  • 08:15 uur – Natuur en techniek in het Waterloopbos
  • 09:45 uur – In 360 graden vanuit de Brabantse Sahara (Loonse en Drunense Duinen)
  • 10:45 uur – Nieuwe natuur in open water op de Marker Wadden
  • 11:30 uur – Een kijkje in en rond Bezoekerscentrum Veluwezoom
  • 12:30 uur – Varen en wandelen in de Weerribben-Wieden
  • 14:00 uur – Varen en vogels spotten rond het bijzondere eiland Tiengemeten
  • 14:30 uur – Speelnatuur en paddestoelen zoeken in de Oisterwijkse bossen
  • 15:30 uur – Varen door het allereerste gebied van Natuurmonumenten: het Naardermeer
  • 17:00 uur – Schapen hoeden met schaapherder Johan op de heide van het Dwingelderveld
  • 18:30 uur – Archeologische ontdekkingstocht in de grotten van de Sint Pietersberg
  • 19:00 uur – Zonsondergang in 360 graden vanaf de top van de Sint Pietersberg

(Foto’s: Natuurmonumenten)

Midzomernachtloop Natuurmonumenten

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen