Lezing over de Ridderlijke Duitsche Orde

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – Iedereen heeft wel eens gehoord van de kruistochten. Vaak denken we dan aan ridders, kastelen, gevechten en belegerde steden in een ver land en lang geleden.

Een bekende film waarin dit allemaal de revue passeert is de film ‘Kingdom of Heaven’ uit 2005 met o.a. de acteur Orlando Bloom. Maar ook de film ‘Indiana Jones and the Last Crusade’ uit 1989 zal bij velen nog wel herinneringen oproepen: een geromantiseerde blik op een tijd die heel ver achter ons ligt.

Wat in beide films voorkomt zijn ridders die bepaalde kleuren en symbolen dragen die horen bij een bepaalde ridderorde. Heel misschien hebben we in deze films de Tempeliers herkend en wellicht nog andere ridderorden. Maar waar deze ridderorden nu precies voor stonden en wat ze precies deden zal u waarschijnlijk niet bekend zijn.

Waarom zou dit ook relevant zijn in onze huidige tijd waarin allang geen ridders op paarden meer voorkomen?

Wel nu, ook in deze tijd van digitalisering, globalisering en cyber-crime bestaan nog steeds ridders die rechtstreeks terug gaan op de ridderorden die zijn ontstaan tijdens verschillende krijstochten zo’n kleine 1.000 jaar geleden. Eén van deze ridderorden is de Ridderlijke Duitsche Orde.

De huidige ridders gaan niet getooid in harnassen en rijden niet rond op paarden maar doen wel hele nuttige dingen. Wilt u weten wie deze ridders van de Duitsche Orde zijn en wat ze tegenwoordig dan zoal doen, kom dan op 27 september naar De Serre, Kerklaan 15 te Rozendaal.

W. baron Schimmelpenninck Van der Oije zal deze boeiende lezing verzorgen.

De Serre is – zoals elke woensdag – geopend tussen 10.00 en 12.30 uur voor ontmoeting en koffie. De lezing begint om 10.30 uur. U bent van harte welkom!

lezing

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen