Kok en eigenaar Ristorante Rossetti Velp, koken voor demente mensen Lorentzhuis

VELP – Op woensdag 20 september hebben de kok Luca Giardino en Gigi Nardacchione, een van de eigenaren van Ristorante Rossetti uit Velp, een pastamaaltijd klaargemaakt voor de bewoners van afdeling Biljoen-Zuid van het Lorentzhuis van Innoforte.

Hoe het kwam

‘Het begon natuurlijk met een grapje, op de vraag of het smaakte, antwoordden wij dat de kok ook zeer welkom was om voor onze cliënten te koken. Tot onze verrassing ging hij daar serieus op in,’

Spaghetti bolognaise

De beide heren van Ristorante Rossetti hadden heerlijk gekookt in de keuken, de cliënten vonden het geweldig dat ze bij een echte kok in hun eigen keuken mochten kijken. Ze vonden het allemaal zo lekker ruiken en kwamen nieuwsgierig kijken bij de koks. Ruimschoots voor dat het klaar was zaten zij al aan tafel in afwachting van de spaghetti bolognaise.

Sommigen vroegen nog een portie

En er werd goed van gegeten toen het uitgeserveerd was, anders moest er nog wel eens gezegd worden door de verzorgenden van “eet eens wat”, nu waren de borden in een razend tempo leeggegeten en sommigen vroegen nog een portie.

Gelukkig was er meer dan genoeg, de koks waren om 11:00 uur begonnen, zodat om 13.30 uur het eten opgediend kon worden.

Iedereen at lekker mee!

Het was een zéér geslaagd experiment, zowel voor de cliënten, de koks en het verzorgend personeel dat ook heerlijk meegegeten heeft met de cliënten, zelfs de fotograaf van rheden.nieuws.nl heeft heerlijk meegegeten.

“Zoiets willen we wel elke maand!”

Dat was de opmerking van het verplegend personeel en diverse cliënten. Ook was alles mooi aangekleed met Italiaanse placemats en overal Italiaanse vlaggetjes.

Dik tevreden!

De chefkok en de baas, Gigi Nardacchione van Rossetti vonden het ook harstikke mooi om dit te doen en waren dik tevreden en willen in de toekomst vaker dit soort maaltijden klaar maken voor mensen met dementie, mogelijk dan weer ergens anders.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Innoforte

Innoforte waardeert het enorm hoe Ristorante Rossetti spontaan op deze uitnodiging is in gegaan. ‘Mensen met dementie horen erbij. Dat laat Rossetti zien door hier te komen koken. Voor onze cliënten een fantastische ervaring die weer veel leuke herinneringen los maakt. Nog leuker is het als we het, als samenleving, normaal vinden dat ook mensen met dementie gewoon uit gaan. Dat is waar Innoforte graag met Velp samen naar toe zou willen werken. Onze droom, zeg maar!’ aldus Leontine van Middelaar, manager Langdurige zorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen