Contactmiddag in de Elleboog van Nieuw Schoonoord

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Deze middag komt dhr. J Tuinman vertellen over de “ Vale Ouwe “. De “ Vale Ouwe” wat betekent : slechte grond, is de oorspronkelijke naam voor de Veluwe.

Het is een oud gebied in de provincie Gelderland. Jac. Gazenbeek ( 1894-1975 ) heeft als geen ander de Veluwe op een bijzondere manier beschreven.

Als eerbetoon aan deze gepassioneerde schrijver heeft dhr. Tuinman aan de hand van zijn boek een boeiende presentatie gemaakt. Natuur, cultuur en historie , omlijst door oude spookverhalen en sagen worden naar voren gebracht.

U hoort en ziet van alles over natuurgebieden, kastelen, stadjes en kerken. Ook de romantiek , de ontspanning en de strijd in dit gebied wordt belicht.
Naast de verhalen is er bijpassende muziek te horen.

Bent u nieuwsgierig naar al deze verhalen, zet deze contactmiddag dan in uw agenda. 10 oktober in de Elleboog van Nieuw Schoonoord om 14.30 uur
Natuurlijk zijn gasten altijd welkom!

Kunt u op 10 oktober niet aanwezig zijn bij deze presentatie, dan bent u van harte welkom in Rheden op 9 november in het Dorpshuis Willem de Zwijger Mr. B. van Leeuwenplein. Aanvang : 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen