Ontmoet Autisme! Autismeweek 2014

Foto:

REGIO – Van 29 maart t/m 5 april 2014 vindt de vijfde Nederlandse Autismeweek plaats om meer bekendheid te geven aan autisme onder het grote publiek en vooroordelen weg te nemen. Dit jaar is het thema ‘Ontmoet Autisme’ en worden er in het hele land activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd, variërend van  lezingen tot sportactiviteiten.

Alle activiteiten en informatie zijn te vinden op www.autismeweek.nl.
Wereld Autisme Dag
De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day), een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.  De Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds organiseren rond deze dag de Autismeweek: een hele week met activiteiten over autisme en voor mensen met autisme, hun familie en alle andere belangstellenden.
Foto expositie ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ – 1 april in Barneveld
Fotografe Karin Barth maakte portretten van dertig kinderen met een autisme-spectrum stoornis. Zij werd gegrepen door de bijzondere en warme ontmoetingen en de soms schokkende verhalen over het onbegrip van de buitenwereld. “Steeds weer kwam ik hetzelfde tegen: het onbegrip en de vooroordelen van de buitenwereld. Bijna iedereen heeft een oordeel over autisme en men denkt wel te weten wat het is en hoe ermee om te gaan. Zelfs van familie en professionals ontvangen de ouders van deze kinderen soms zeer kwetsende, pijnlijke, relativerend bedoelde opmerkingen. Ik werd gegrepen door de verhalen en de enorme behoefte van de ouders en kinderen aan wat meer begrip.” De expositie loopt van 1 april tot 28 april. Locatie: Bibliotheek, Nieuwstraat 29, Barneveld.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen