Buren Lorentzhuis welkom bij Dementheek het Breinplein

Foto: Lorentzhuis Innoforte Velp

VELP – Op dinsdag 3 oktober zijn de buren in de omgeving van het Lorentzhuis uitgenodigd om een kijkje te nemen in Dementheek het Breinplein.

Daar kunnen zij ervaren wat het Breinplein kan betekenen voor mensen die thuis de zorg hebben voor een partner of ouder met beginnende dementie. Alle belangstellenden zijn welkom van 13.30 uur tot 14.30 uur.

Renate Pelkman en Yolanda Strik initiatiefnemers van Dementheek het Breinplein:

“De signalen die wij krijgen, zijn dat mensen die de zorg hebben voor een partner of ouder die lijdt aan beginnende dementie, behoefte hebben aan meer kennis over deze ziekte. Vergis je er niet in dat ook hun wereld compleet op de kop gezet is door deze diagnose!”

“Zeker in die beginperiode willen mensen door meer kennis en informatie grip krijgen op hun situatie. Als er meer rust is gekomen, zijn ze vooral geïnteresseerd in tips en tricks over hoe om te gaan met hun naaste. Wat kun je nog samen doen, als je merkt dat iemand niet meer mee kan doen zoals je dat allemaal gewend was? Hoe maak je nieuwe, fijne herinneringen?”

“Binnen Innoforte is er veel kennis en deskundigheid op dit gebied. We bieden al jaren dagbesteding voor mensen met dementie in ’t Prieel en De Serre. We organiseren voor mantelzorgers de mantelzorgcafés en we hebben natuurlijk het Lorentzhuis en ‘t Jagthuis waar we ons focussen op het welzijn van mensen met dementie.”

“De Dementheek zijn we gestart om de mantelzorgers van onze bewoners te ondersteunen en als verzamelplaats waar collega’s spelmaterialen, muziek en dvd’s kunnen lenen. Nu willen we ook de stap naar buiten maken. We verwachten dat we mantelzorgers in de wijk hier blij mee maken. Nu mensen steeds langer thuis blijven wonen, vinden we dat wij ook buiten de muren van de locaties een verantwoordelijkheid hebben.”

“Ook buren van mensen met dementie zijn welkom. Als we als samenleving meer ruimte maken voor mensen met dementie, dus veel dementievriendelijker worden, dan komt dat mensen met dementie ten goede. Zij zullen zich langer thuis voelen in een wereld die steeds vreemder voor hen wordt.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen