Tweede editie Groene Doeners Festival in Velp

Foto: Groenedoenersfestival

VELP – Op het Groene Doeners Festival kun je onder andere Zaadbommen maken, waterdoorlatende tuintegels ontwerpen, op eetbare natuurtocht, afgedankte materialen een nieuw leven geven en kennis maken met yoga en shiatsu.

Het zijn een aantal van de activiteiten tijdens het Groene Doeners Festival op zondag 8 oktober. Het festival, voor jong en oud, dat gratis toegankelijk is, vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur op Landgoed Larenstein, Larensteinselaan 26b in Velp, achter het Helicongebouw.

Eenvoudig en inspirerend

Ervaar hoe eenvoudig en inspirerend ‘duurzaam doen’ is, is het motto op het festival.
Met het Groene Doeners Festival is de organisatie op een missie om de wereld mooier te maken. Duurzaamheid staat volop in de aandacht. Ze willen uiteraard dat duurzaamheid een manier van leven wordt. Maar om dit te concretiseren is lastig.

Met het festival willen ze de bezoekers verbinden met lokale, duurzame initiatieven. “Als we verbinding hebben met en aardig zijn voor onszelf, een ander en de wereld zijn we ons duurzaam aan het ontwikkelen”, aldus de organisatie.

In 2016 vond het evenement voor de eerste keer plaats. En met ruim 800 bezoekers was het meteen een groot succes. Het diverse aanbod, de heerlijke lokale en biologische hapjes en drankjes en de ‘echte festivalsfeer’ maakte het tot een zeer geslaagde dag.

Programma

Ook dit jaar zijn het wederom de lokale ondernemers en organisaties met duurzame intenties die het programma invullen. Duurzame ontwikkeling ontstaat, met, van en midden in de maatschappij en deze partijen spelen in waar de maatschappij om vraagt. Op het festival staan 40 specialisten die ieder vanuit hun eigen vakgebied duurzaamheid vormgeven. Ook studenten (Helicon, Larenstein en Rijn IJssel) leveren een actieve bijdrage.

Op 8 oktober om 12.00 uur opent wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden het festival. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en steunt het initiatief met een financiële bijdrage.

Meer informatie
Het Groene Doeners Festival is te vinden op Facebook: groenedoenersfestival, http://www.bloeiinarnhem.nl/groene-doeners-festival-8-okt/ en op www.groenedoenersfestival

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen