K.V. Diderna/Visser Sloopwerken A1 Kampioen!

DIEREN – Afgelopen weekend hebben de junioren van Korfbalvereniging Diderna/Visser Sloopwerken het kampioenschap binnengehaald tijdens de najaar competitie.

Dit deden ze door onder andere zelf te winnen van KVZ, de nummer 2 op de ranglijst en doordat de naaste concurrent Zwart Wit eerder die dag haar wedstijd verloor. Hierdoor is de ploeg, die dit jaar in een nieuwe samenstelling speelt, nog steeds ongeslagen. Dit resultaat is mede geboekt door een goede teamgeest en uitstekend samenspel.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen KVZ was een spannende wedstrijd. Nadat de Dierenaren al vroeg op een 2-0 voorsprong waren gekomen, werd het gedurende de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd. Met een 6-4 voorsprong ging Diderna de rust in.

De tweede helft kwam zeer moeizaam op gang voor beide partijen en nadat KVZ op gelijke hoogte was gekomen (6-6) kon een sterk aanvalsvak de voorsprong uitbreiden naar 8-6. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen kwam de eindstand van Zwart Wit binnen en wist Diderna dat bij winst het kampioenschap binnen was.

Het werd nog spannender toen KVZ de aansluitingstreffer wist te scoren en op 8-7 kwam. Na zeer spannende en nerveuze laatste minuten floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. De 2 punten waren binnen en nog leuker, het kampioenschap ook! Het kampioenschap werd gevierd met een drankje en een lekker stukje taart in de kantine.

Zaterdag 14 oktober speelt de A1 hun laatste veldwedstrijd tegen Zwart Wit in Delden waarna ze zich gaan opmaken voor de zaalcompetitie.