Doe mee met Zwembad Beekhuizen in Velp aan de Natuurwerkdag!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op zaterdag 4 november organiseert LandschappenNL voor de 17e keer de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap.

Op meer dan 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coƶrdineert de Natuurwerkdag in Gelderland voor meer dan 65 locaties!

Voormalig openlucht zwembad Beekhuizen in Velp doet ook mee en heeft een leuke werklocatie aan de Beekhuizenseweg in Velp. Alle hulp is welkom! Je kunt meewerken van 10.00 tot 14.00 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je aan op https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/beekhuizen-voormalig-openlucht-zwembad

Openhouden en verschralen voor de ringslang

Broedplaats Beekhuizen in Velp is een voormalig openlucht zwembad, omgevormd naar een stukje nieuwe natuur. De oude zwembaden hebben natuurvriendelijke oevers gekregen. Het terrein heeft een vrij open karakter, zodat er voldoende zonplekken voor ringslangen en andere reptielen en amfibieƫn zijn. De voormalige ligweides van het zwembad, dat gesloten is in 1988, worden verschraald. Tijdens de Natuurwerkdag gaan we aan de slag met het openhouden van het terrein, door snoeiwerkzaamheden en afvoeren van gras en blad naar broedhopen en takkenrillen. Koffie en thee is aanwezig. Soep bij de lunch, brood zelf meenemen. Het is aan te bevelen om waterdicht schoeisel, werkkleding, handschoenen en evt. regenkleding mee te nemen.

Voor meer informatie en andere natuurwerkdaglocaties: www.natuurwerkdag.nl. Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met:

Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de andere Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en de KNNV vereniging voor veldbiologie.

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.

Natuurwerkdag 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen