Repair Café Velp en de ANWB Lichtbrigade

Foto: ANWB Lichtbrigade

VELP – In het kader van de ANWB Lichtbrigade actie, organiseert Repair Café Velp (in samenwerking met de wijkagent en Basisschool de Kameleon) op zaterdag 28 oktober een speciale actie. Tijdens de reguliere openingstijden van het Repair Café zal er extra aandacht uitgaan naar de fietsverlichting.

In Nederland fietst 36 procent van de fietsers met onvoldoende of geen verlichting. Vooral in de grote steden worden fietsers minder vaak licht dan in andere steden, waardoor fietsers daar ook vaker bekeuringen krijgen.

Minder ongevallen

Het gebruik van fietsverlichting verlaagt het risico op een ongeval in het donker met 17 procent. Van alle fietsongevallen met ernstige gewonden in het donker, is in circa 15 tot 20 procent van de gevallen een motorvoertuig betrokken.

Om mensen goed te kunnen helpen, hebben de vrijwilligers van het repaircafé een speciale toolkit ontvangen met benodigdheden om de verlichting weer helemaal in orde te maken voor de donkere dagen die nog komen. Ook worden andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen of het zadel, door de vrijwilligers gecontroleerd, zodat u ervan verzekerd bent dat de fiets helemaal in orde is.

Het Repair Café Velp is ook open voor ‘normale’ reparaties aan fietsen en andere defecte apparaten. Zoals u van hen gewend bent, is de service gratis. Het enige dat we vragen is een
vrijwillige donatie in het spaarvarken.

Graag wil de organisatie u uitnodigen om bij hen langs te komen om de fietsverlichting te laten controleren. Zij zijn zaterdag, 28 oktober, open vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur. De laatste inschrijvingen zijn om 15.45 uur, zodat de vrijwilligers voldoende tijd hebben om een reparatie voor 16:00 uur uit te voeren.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.anwb.nl/verkeer/lichtbrigade

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen