Dag van de Franse taal bij Het Rhedens

Foto: Het Rhedens

DIEREN/ROZENDAAL – Donderdag 9 november doen Het Rhedens Dieren en Het Rhedens Rozendaal mee aan de nationale Dag van de Franse Taal.

Niet alleen om het economische en culturele belang van de Franse taal te onderstrepen, maar ook om de keuze voor het Frans te bevorderen door leerlingen enthousiast te maken voor de cultuur van ons favoriete vakantieland!

Het initiatief wordt breed gedragen: honderden middelbare scholen in Nederland hebben zich aangemeld voor de Franse Dag, waaronder Het Rhedens. Talloze leerlingen zullen op 9 november bezig zijn met de Franse taal en cultuur. Dit gebeurt in de lessen Frans, maar de docenten kunnen ook bij vakken als geschiedenis, economie en muziek een lespakket ontvangen en hiermee aan de slag gaan.

Leerlingen van Het Rhedens Dieren worden opgeroepen om op 9 november in blauw – wit – rood (de kleuren van de Franse vlag) naar school te komen of in een kledingstuk met een Franse tekst. De dag krijgt een Frans tintje. Van Franse baretjes, Franse snorretjes en Franse muziek in de aula.

Brugklassers van Het Rhedens Rozendaal komen gekleed in de kleuren van de Franse vlag naar school, in de pauze klinkt er Franse muziek in de aula en enkele bovenbouwleerlingen met het vak muziek brengen Franse chansons ten gehore.

Een groep leerlingen, samengesteld uit alle klassen die Frans hebben, zal gedurende de ochtend werken aan een culturele presentatie in de vorm van zang, poëzie en toneel met als overkoepelend thema: ‘L’amour, la vie et la mort’. Tijdens de pauze kunnen de leerlingen croissants en pains au chocolat kopen.

De van de Franse taal wordt georganiseerd door de Ronde Tafel Frans; een samenwerkingsverband van het Europees Platform, de Alliances françaises, het Institut français des Pays-Bas, het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland en de Sectie Frans van Levende Talen

Leren, ontplooien, samenleven
Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap voor iedereen. Het doel van ons onderwijs is leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolgonderwijs, de arbeidsmarkt en de samenleving, én bijdragen aan hun persoonlijke vorming. Alleen een diploma halen vinden we niet genoeg. We willen dat de leerling zijn talenten maximaal ontplooit en zich ontwikkelt tot een betrokken, sociale en zelfbewuste deelnemer aan de samenleving. Daarom is ons motto ‘leren, ontplooien, samenleven’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen