Lezing over Pompoenen

Foto: Groei & Bloei

SPANKEREN – Sander Sanders geeft een lezing over Pompoenen, “Pompoenen een lust voor het oog, een streling voor de tong.”

Al meer dan 40 jaar kweekt Sander Sanders pompoenen in het Brabantse Sprang Capelle. Op de kwekerij van 1 ha. wordt 1200 m2 ingenomen door de kassen voor het zaaien van pompoenen en het kweken van exotische groenten (bijv. Tonggwa, Tseetgwa, Sopropo, Basella, Kangkong, Slangkalebas, enz.) en sierkommmertjes. pompoenen

In de jaren zeventig ontstond er veel vraag naar pompoenen voor decoratie. Door de komst van buitenlandse werknemers uit Turkije en Marokko zijn pompoenen de laatste jaren erg populair geworden.

Bij Sander Sanders is koken een grote hobby en er zijn 1700 recepten uit de hele wereld verzameld voor de Pompoenen Kookencyclopedie. Tijdens deze lezing kunt u ervaren dat er zoveel meer met pompoenen te doen is dan ze alleen uithollen voor Halloween.

Sites: www.veluwezoom.groei.nl en www.s-sanders.nl

Aanvang van de lezing donderdag 16 november 19.30 uur. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3,00. Dorpsweg 65 A, Spankeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen