Nationaal Schoolontbijt 2017 gemeente Rheden

DE STEEG – Donderdag 9 november ontving de burgemeester Petra van Wingerden uit de gemeente Rheden de kinderen van groep 7 van de openbare basisschool Rheder Enk voor een schoolontbijt in het gemeentehuis aan de Hoofdstraat in De Steeg.

De 17 kinderen en de leerkracht Hanneke Beerten werden ontvangen door de burgemeester en uitgenodigd om plaats te nemen aan de mooi gedekte tafels in de vergaderzaal. De burgemeester heette hen van harte welkom, op de alweer 15e keer van het Nationale Schoolontbijt. Petra van Wingerden benadrukte net als andere keren het belang van een goed ontbijt in de ochtend.

En dan vooral een gezond ontbijt

Dus niet alleen zoetigheid op brood, maar met bijvoorbeeld yoghurt, cruesli, speltwafels, fruitstroop, jam, smeerkaas, komkommer een sinaasappel, thee of melk.

Dit jaar deden maar liefst 270 scholen mee van 6 t/m 10 november, elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om gezondheid van kinderen. Dit jaar was het Jeugdcultuurfonds uitgekozen.

De Burgemeester overhandigde aan één van de leerlingen symbolisch een cheque van €200,– voor het Jeugdcultuurfonds.

Tijdens het ontbijt konden kinderen vragen stellen aan de burgemeester over van alles en nog wat, na een stevig ontbijt mochten de kinderen ook de raadzaal in het gemeentehuis bekijken en werd er een groepsfoto gemaakt. Waarna men weer vertrok op de fiets naar school

Kijk voor meer informatie ook op : http://www.rijksstudio.nl/ontbijt.nl en https://www.jeugdcultuurfonds.nl/fonds/gelderland/ of http://www.rhederenk.nl

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Burgemeesters ontbijten mee

Kinderen ontbijten niet alleen op scholen in het hele land, maar ook in gemeentehuizen. Schoolklassen trakteren dan hun burgemeester op een ontbijtje in de werkkamer of de raadszaal. Aan tafel wisselen de burgemeesters en hun jongste burgers van gedachten over alles wat ze bezighoudt. Veel burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijt met een bijdrage aan ons goede doel dit jaar: het Jeugdcultuurfonds. Vorig jaar deden maar liefst 255 burgemeesters mee: die kijken terug op een mooie ontbijtontmoeting. Dit jaar ontvangen maar liefst 270 burgemeesters een schoolklas!

Een heel goed doel

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Die missie past goed bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten. En dit goede doel past natuurlijk fantastisch bij het thema dit jaar: ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. De donatie aan het Jeugdcultuurfonds komt tot stand door de symbolische bijdrage van gemeenten die deelnemen aan Het Nationaal Schoolontbijt.

Elke dag gezond ontbijten:

Iedereen kan het! Daarom is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ het thema van deze 15e editie. “Een ontbijtjubileum met meer scholen dan ooit! Van 6 tot en met 10 november 2017 gaan op 2.900 basisscholen in het hele land ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op school. En in 270 stadhuizen en drie musea. Begin jij de dag ook lekker, gezond en gezellig?”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen