Lezing over De Geërfden van Velp

Foto: De Geërfden van Velp

VELP – In het kader van het ‘Ik buurt mee!’ project in Velp Noordoost worden er lezingen georganiseerd onder het motto ‘Van buurtgenoten voor buurtgenoten’.

De volgende lezing van dit seizoen zal verzorgd worden door buurtgenoot Prof. Dr. Frank Keverling Buisman met als titel: “De Geërfden van Velp”.

De Geërfden van Velp

Frank Keverling Buisman houdt een vrij algemene lezing over het instituut van De Geërfden van Velp, gericht op de historische achtergrond ervan en de huidige functie. Aanleiding is het feit dat er omstreeks het tijdstip van de lezing een nieuw boekje over dat instituut uitkomt.

Automatisch lid

Voor veel van de ongeveer 4000 Velpse huiseigenaren is het een onbekend fenomeen: ze zijn lid van een vereniging zonder dat ze dat zelf weten: ze zijn namelijk Geërfde van Velp, een club waarvan je automatisch lid wordt als je een huis of grond koopt in Velp, en waarvan je het lidmaatschap ook niet op kunt zeggen.

Het kost niets

Gelukkig kost dat lidmaatschap niks, en zijn er wel voordelen aan verbonden. Je kunt profiteren van de recreatiemogelijkheden op het Rozendaalse Veld en bij de Emmapiramide, wandelen door het Geërfdenpark en je paard op de Geërfdenwei laten grazen, maar ook als vrijwilliger meewerken om de heide en de weide in goed staat te houden.

Activiteiten

En bovendien genieten van vele door de Geërfden mogelijk gemaakte activiteiten voor de Velpse samenleving: het Openluchttheater, Geërfdenbank op de Overtuin, muziekuitvoeringen, meerdere herdenkingsstenen, -ramen en -monumentjes, publicaties over Velpse historie en zo meer. En je mag op de jaarvergaderingen komen en meepraten over het wel en wee van die club, en na afloop een borrel drinken.

Donderdag 14 december

De lezing zal plaats vinden op donderdag 14 december van 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) tot 22.00 uur bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen 3 euro per persoon (exclusief consumpties). Aanmelding is verplicht. Voor nadere informatie en aanmelden voor het bijwonen van de lezing, kunt u een e-mail sturen naar: [email protected] .

Leer buurtgenoten kennen

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op http://www.ikbuurtmee.nl

ik buurt mee

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen