Annie M G Schmidt school in Dieren volop in beweging

Foto:

DIEREN – De kinderen van OBS Annie M G Schmidt in Dieren hebben op vrijdag 24 november een sportieve dag gehad, in samenwerking met Polysport. De kinderen hebben kennis gemaakt met verschillende sporten die Polysport aanbiedt.

Dit in het kader van OBS AMGS Fit & Gezond!

Meer bewegen en gezonde voeding zijn belangrijke thema’s binnen de school. Zo doet de school o.a. mee aan het EU-schoolfruit project. De kinderen krijgen 20 weken lang, drie keer per week verschillende soorten groenten en fruit. Voor het buiten spelen zijn er verschillende materialen aangeschaft, waardoor kinderen actiever worden en bewegen nog leuker gaan vinden.

Ook ten aanzien van de schooltijden en de samenwerking met kindercentra is er volop beweging. Sinds dit schooljaar heeft de school een ander rooster. Het 5-gelijke dagen model; de kinderen gaan alle dagen van 08.30 tot 14.10 uur naar school. Met als extra optie voor ouders om 5 snipperdagen per jaar op te nemen.

In samenwerking met Puck & Co is er een peutergroep in de school, waarbij een leerkracht uit de kleutergroep ook op een aantal dagdelen in de peutergroep staat en zijn er een aantal activiteiten met peuters en kleuters samen. Een doorlopende ontwikkelingslijn van peuter naar kleutergroep is hierbij het gezamenlijke doel.

Verder zijn er plannen voor het herinrichten van het schoolplein. Het is de bedoeling dat het schoolplein meer een wijkfunctie gaat krijgen, voor zowel de kinderen van de school als de kinderen uit de wijk. Multifunctioneel en duurzaam.

Kortom de school leeft en is fit en volop in beweging!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen