Kerstopenstelling bij kasteel Middachten

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Dit jaar tovert Middachten voor de 30ste keer haar vertrekken om in kerstsfeer voor bezoekers.

Van woensdag 13 december tot en met zondag 17 december is het kasteel en de bijgebouwen te bezoeken om in kerststemming te komen. In en rond het kasteel kunt u genieten van geurende kerstbomen, ontelbare lichtjes, uitbundige bloemenpracht en knapperende vuurtjes.

Nadat u zich heeft vergaapt aan de imposante versieringen, kunt u kerstinkopen doen op de gezellige en kleinschalige kerstmarkt in de bijgebouwen,  een hapje of drankje nuttigen op het gezellige voorplein of in het onderhuis van het kasteel.

De Silvolde (tram) van het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum uit Doetinchem zorgt voor ludiek vervoer vanaf de parkeerplaats.

Kindervermaak en lichtjeswandeling

Deze kerst wordt een aantal vertrekken in een kinderkamer omgetoverd. Prachtige historische poppenhuizen, speelgoed en bomen vol met lekkers. Rondom het kasteel worden verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Als het donker wordt, ontbranden in de tuinen nog meer lichtjes en vuren en kan een sfeervolle lichtjeswandeling vanaf 17.00 uur worden gelopen.

Tijdens deze lichtjeswandeling op vrijdag 15 december en zaterdag 16 december komen acteurs van Van Hoorne Entertainment vertellen uit het populaire geschiedenisboek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Dit is een voorproefje van de gloednieuwe, educatieve familiemusical ‘Lang Geleden…’, gebaseerd op het gelijknamige boek. Deze musical is vanaf januari 2018 te zien in het theater.

Kortom, Middachten is een onvergetelijke belevenis voor het gehele gezin, een gezellige middag of avond uit in een historische setting, die u niet mag missen.

  • Entreeprijzen 2017: € 10,00 volwassenen, kinderen € 5,00,
  • Parkeren € 3,00
  • Openingstijden: 12.00 – 20.00 uur
  • Toegankelijkheid: kasteel en tuinen zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers
  • Honden: honden zijn niet toegestaan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen