Douwe Egberts puntenactie Lions Club Rheden/Rozendaal: Koffie voor de Voedselbank

Foto:

RHEDEN/ROZENDAAL – Ook dit jaar zamelen de Lions clubs in Nederland in samenwerking met de Voedselbank weer koffiepunten in, zo ook de Lions Club Rheden/Rozendaal.

De ingezamelde punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op maar liefst 110.000 pakken koffie op.

Lions Club Rheden/Rozendaal:

“De decembermaand met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid.”

“In deze sfeer gunnen we onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere momenten. In de pakketten van de Voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken. Maar koffie bederft niet en wordt zelden aangeboden door supermarkten en andere leveranciers. En als je voor 40€ in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur.”

“Dit jaar doen ook de Voedselbanken zelf zeer actief mee bij het inzamelen van de waardepunten. Want, ondanks het feit dat de economie op volle toeren draait, leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in onze regio. Daarom doet de Lionsclub Rheden/Rozendaal dit jaar ook weer mee.”

Vanaf 8 december 2017 tot 18 januari 2018 zal deze inzameling plaatsvinden. Koffiebrander Douwe Egberts steunt de actie weer en zal het eindresultaat met 15% verhogen.

Inzamelpunten

Er zijn inmiddels meer dan 1000 inzamelpunten door het hele land. Voor deze regio kunnen de DE-koffiepunten ingeleverd worden in:

  • Dieren bij AH, Coop, Emte en de Spar;
  • Rheden bij AH, Coop, Elderman en de DEKAmarkt;
  • Velp bij AH en de Coop ;
  • Rozendaal bij het Gemeentehuis.

Het helpt enorm bij het tellen wanneer u de punten geteld in een enveloppe doet en daarop schrijft hoeveel punten de enveloppe bevat.

Alhoewel deze actie landelijk is en zeer breed wordt gedragen, komen de pakken koffie ten goede aan de voedselbanken in Dieren, Rheden en Velp.

De Lions Club Rheden/Rozendaal hoopt dat u weer ruimhartig de punten inlevert zodat de klanten van de Voedselbank ook komend jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen