Er schittert weer een kerstboom op het dorpsplein te Rheden

Foto: Wouter Rijnbende

RHEDEN – Sinds vrijdag 8 december heeft Rheden weer een mooie kerstboom op het dorpsplein bij De Pomp. De vrijwillige brandweer uit Dieren hielp Oranjevereniging “Rheden voor Oranje” een dag later om met hun hoogwerker de lampjes in de boom te hangen.

Rheden dankt de kerstboom aan een initiatief van Oranjevereniging “Rheden voor Oranje” die van mening was dat Rheden natuurlijk een mooie boom op het plein moesten hebben. Sinds “Rheden Promotie” in 2016 haar activiteiten gestaakt heeft bij gebrek aan vrijwilligers en financiële middelen zaten de Rhedenaren zonder boom en dat was natuurlijk zonde. RvO kreeg meerdere berichten of zij er niet voor konden zorgen dat er alsnog een boom kwam, en, waarom ook niet. Hoewel de kerstboom niets met een Oranjevereniging te maken heeft, beschikt RvO nog wel over de vrijwilligers om zo’n project naar zich toe te trekken.

Maar ook RvO kan natuurlijk niet zonder sponsoren, want links- of rechtsom, alles kost geld en iemand moet de rekening betalen. RvO was dan ook aangenaam verrast toen een van haar sponsoren, de heer Westdijk van Pannekoekhuis Strijland uit Rheden, ook het belang van een mooie kerstboom in het dorp hoog in het vaandel had staan en aanbood om de kosten van de boom en het transport naar Rheden te sponsoren. Super!

Een andere sponsor van Rheden voor Oranje, Reklamat lichtreclame en beletteringen uit Rheden, stelde op haar beurt weer belangeloos een mooi reclamebord ter beschikking, die bij de boom geplaatst is om Pannekoekhuis Strijland te bedanken.

Wie langs de boom loopt, is wellicht opgevallen dat er ook een blauw lampje staat te knipperen. Dit betreft een van de beveiligingscamera’s die JD Security Systems heeft ophangen om de boom in de gaten te kunnen houden.

Sponsoren bedankt!

(Foto: Wouter Rijnbende)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen