Hongaarse Middag bij de ‘Vrienden van de Kerk te Rozendaal’

Foto: Vrienden van de Kerk te Rozendaal

ROZENDAAL/VELP – Hongaars middagconcert op zondag 4 februari, door de violisten Alexej Pevzner en Arthur Ornee met voordracht door Walter Jansen georganiseerd door de ‘Vrienden van de Kerk te Rozendaal’.

Zij spelen duetten voor twee violen van Béla Bártok. De duetten worden afgewisseld met fragmenten uit de Hongaarse literatuur uit de boeken van Lászlo Darvasi, Dezso Kosztolányi en Sándor Márai. Het geheel loopt vloeiend door. De muziek fungeert als rode draad.

Violist Alexej Pevzner is in Moskou geboren en begon op zesjarige leeftijd o.l.v. zijn vader viool te spelen. Later bezocht hij het conservatorium in Moskou. Sinds 1990 woont hij in Nederland en voltooide hier de vioolopleiding. Alexej is 2e concertmeester bij het Gelders Orkest en is onder meer dirigent van Arnhem Sinfoniëtta. Op deze middag speelt hij samen met Arthur Ornee, plaatsvervangend aanvoerder 2e viool bij het Gelders Orkest. Walter Jansen is bekend van zijn boekhandel Jansen & de Feijter in Velp

Zondag 4 februari, het concert vindt plaats in de Kerk van Rozendaal, Kerklaan 15, 6891 CM Rozendaal. De Kerk is open vanaf 15.00 uur. Entree €13.- pp. voor ‘Vrienden’ €10.- Gelrepas- en studentenkaarthouders € 5.-. Kinderen onder 10 jaar gratis (onder begeleiding)

Na afloop van het concert is er een ‘meet and greet’ met drankje in de Serre

Kaartverkoop vooraf aan het concert in de kerk, reserveren kan via [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen