Babbeltrucs in uitzending Bureau GLD

Foto:

REGIO – Woensdag 31 januari zendt Omroep Gelderland haar opsporingsprogramma Bureau GLD uit. Om 17.20 uur vragen zij uw aandacht voor diverse  inbraken, diefstallen en babbeltrucs.

Op verschillende plekken in Gelderland zijn de afgelopen tijd mensen opgelicht. Hierbij werden slachtoffers benaderd door mensen in een grijze bestelbus met verschillende verhalen over gereedschap. Een 80-jarige vrouw uit Laag Soeren kreeg hen aan de deur met een smoes dat ze gereedschap zou hebben gewonnen. https://rheden.nieuws.nl/politieberichten/113096/bejaarde-vrouw-laag-soeren-opgelicht/

Met een smoes en een mobiele pinautomaat werd de vrouw een groot geldbedrag afhandig gemaakt. Andere slachtoffers werden benaderd met een verhaal over een restpartij gereedschap van een beurs dat voor een mooi prijsje kon worden overgenomen. Later bleek een veel groter bedrag van de rekening te zijn afgeschreven dan werd overeengekomen.

In de uitzending meer voorbeelden en preventietips.

Zo’n één op de drie zaken levert zulke goede informatie op dat de politie verder kan met het onderzoek. Marèl van Steenbergen presenteert het programma, samen met Paul Koetsier en Merel Elfrink van de politie.

Hebt u tips? Neemt u dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen