Contactmiddag over 100 jaar onderwijs

Foto: De Buurtfilosoof

RHEDEN- Dhr. Leijsen uit Maasland verzorgt een presentie met als onderwerp onderwijs vroeger en nu.

In een beamerpresentatie wordt de geschiedenis van het lager/basis onderwijs in woord, beeld en filmpjes behandeld met de nadruk op de laatste 100 jaar.
Omdat iedereen met leren begonnen is op de lagere school, zult u veel herkennen in alles wat u te horen en te zien krijgt.

Er wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten: onderwijs voor 1800, de schoolstrijd, aap-noot-mies, Ot en Sien, oude schoolplaten en de schrijvers W.G. van der Hulst en Anne de Vries.

Daarnaast wordt de ontwikkeling van het zaakvakonderwijs ( geschiedenis, aardrijkskunde,biologie) en het lees – en rekenonderwijs van vroeger naar nu geschetst.

Ook het straffen en belonen komt naar voren.

Dhr. Leijsen is 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waarvan 31 jaar als directeur van enkele basisscholen. Er wordt door hem deze middag ook een kleine tentoonstelling ingericht met leermiddelen, schoolplaten en boekjes.

Het is een leuk idee als iedereen die nog oude “schoolspullen” in bezit heeft, deze meeneemt ter aanvulling van de tentoonstelling.

Kom naar deze PCOB-KBO contactmiddag en u zult ervaren, dat het een feest van herkenning zal zijn !

  • De toegang is gratis, koffie/thee € 1,- per kop.
  • Datum: 8 februari
  • Plaats: Dorpshuis Rheden
  • Aanvang: 14.00 uur

Deze presentatie wordt ook in Velp gehouden, op dinsdag 13 februari 2018 in de Elleboog van Nieuw Schoonoord om 14.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen