Literair concert met schrijver Noud Bles

Foto: Hetty Ermers

VELP – Schrijver Noud Bles en pianist Sebastiaan Oosthout gaan op vrijdagavond 16 februari een bijzondere samenwerking aan in boekhandel Jansen & de Feijter.

In zijn zesde roman ‘De verborgen hand’ speelt de muziek van zeven vrouwelijke componisten een belangrijke rol. De Nijmeegse concertpianist brengt de literaire voordrachten met zijn muzikale omlijsting tot leven.

Muziek en literatuur

Beide kunstenaars geven afwisselend  toelichting op de ongebruikelijke muziek. Ze vertellen daarbij ook over de relatie met de tekst in de roman. Ook het leven en werk van de zeven componisten komt aan bod. Dit zijn Cécile Chaminade, Clara Schumann-Wieck, Louise Adolphe Le Beau, Hildegard von Bingen, Maria Theresia von Paradis, Fanny Hensel-Mendelssohn-Bartholdy, Teresa Carreno.

Noud Bles (Vinkeveen, 1945) is dichter, schrijver, vertaler, romancier en organisator van literaire publieksactiviteiten. ‘De verborgen hand’, verschenen bij uitgeverij Aspekt, is zijn zesde roman. In zijn verhalen en romans botsen faustiaanse ambities op de beperkingen van de mens. Sebastiaan Oosthout (Nijmegen, 1966) is concertpianist en docent piano. Hij speelt als solist in groot en in klein verband en heeft verschillende cd’s uitgebracht.

De verborgen hand

De roman De verborgen Hand gaat over vriendschap, liefde, het leven en de dood. Een succesvolle vertaler van toneelliteratuur is de rechterhand van een controversiële, heftig experimenterende regisseur die naam maakt met eigenzinnige, spraakmakende voorstellingen.

De regisseur eist het uiterste van zijn acteurs en van zijn vertaler, vooral als hij ernstig ziek wordt en zijn laatste opvoering bedenkt. Het uiteindelijke toneelproject bestaat uit de dood van de regisseur, diens crematie en de eerste, dramatische opvoering van het stuk, waarin het toneelspel, de werkelijkheid en muziek van vrouwelijke componisten de toeschouwers en de lezers verbazen.

Aanvang 20.00 uur – entree 8 euro – reserveren is gewenst

www.eenpassievoorboeken.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen