Film ‘The Theory of Everything’ bij filmavond in Rheden

Foto: Youtube

RHEDEN – Film ‘The Theory of Everything’ wordt vertoont tijdens een filmavond in Dorpskerk Rheden. Deze filmavond is gratis en iedereen is welkom.

De film vertelt het verhaal over de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Hij studeert in de jaren ’60 aan de Universiteit van Cambridge. Net als hij in Jane Wilde de liefde van zijn leven vindt, krijgt hij een schokkende diagnose: ALS. De artsen vertellen hem dat hij nog maar twee jaar te leven heeft.

Dit weerhoudt Jane er niet van om met hem te trouwen, en samen gaan ze de strijd aan met de ongeneeslijke ziekte. Met de onvermoeibare Jane aan zijn zijde, begint Stephen aan zijn meest ambitieuze wetenschappelijk onderzoek naar datgene waar hij zo weinig van heeft: tijd. Samen trotseren zij meer dan iemand ooit had durven dromen.

Deze schitterende film is gebaseerd op de memoires Travelling to Infinity: My life with Stephen, waarin Jane Hawking vertelt over haar huwelijk met wetenschapper Stephen Hawking.

‘The Theory of Everything’, een echte aanrader, is voor talloze prijzen genomineerd en heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. O.a. Eddie Redmayne heeft voor zijn rol als Stephen Hawking een Oscar, BAFTA en Golden Globe gewonnen.

  • Wanneer: Vrijdag 23 februari
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Locatie: Dorpskerk Rheden, Entree: gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen