Internetcafé in Dorpshuis Rheden over je Digitale erfenis

Foto: CC0 Public Domain

RHEDEN – Bibliotheek Veluwezoom organiseert op maandag 26 februari in het Dorpshuis in Rheden weer een internetcafé met als thema Je digitale erfenis. Aanvang 14:00 uur. Toegang is gratis.

Ben Herfst, digitale coach van de Bibliotheek Veluwezoom geeft een presentatie over het onderwerp: Je digitale erfenis. Tijdens ons leven bewaren we steeds meer gegevens online. E-mailadressen, foto’s, accounts op sociale media en documenten bij digitale opslagdiensten, bijvoorbeeld. Maar wat gebeurt hiermee als je overlijdt? En wat wíl je dat ermee gebeurt?

Het is goed om hierover na te denken en een plan te maken, zodat nabestaanden inzicht hebben in je online activiteiten en weten wat ze kunnen en moeten doen. Zij staan anders met lege handen, alleen al omdat je online accounts zijn beveiligd met wachtwoorden.

Over het Internetcafé

Weet u nog te weinig van internet of hebt u moeite met het vinden van de juiste informatie? Kom dan eens naar het internetcafé. Hier worden allerlei onderwerpen uitgelegd die met de digitale wereld te maken hebben. We beginnen het internetcafé met koffie of thee (ongeveer 15 minuten). Daarna behandelen we 15 tot 20 minuten een thema en kunt u, als u wilt, zelf aan de slag en vragen stellen. Deskundige vrijwilligers helpen u op weg op het world wide web (internet) en op de computer. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.bibliotheekveluwezoom.nl/

 

article
114535
Bibliotheek Veluwezoom geeft een presentatie over het onderwerp: Je digitale erfenis
RHEDEN – Bibliotheek Veluwezoom organiseert op maandag 26 februari in het Dorpshuis in Rheden weer
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/114535/internetcafe-dorpshuis-rheden-digitale-erfenis/
2018-02-14T14:35:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/06/Internet-%C2%A9CC0-Public-Domain.jpg
Bibliotheek Veluwezoom, Digitale Erfenis, Dorpshuis Rheden, Internetcafé, rheden.nieuws.nl
Nieuws