Nog wel wat zuur voordat het zoet komt bij Traverse Dieren

Foto: Traverse Dieren

DIEREN – Steeds duidelijker ziet u definitieve veranderingen in Dieren. De open tunnelbak begint een kop en staart te krijgen.

De nieuwe Postroute voor fietsers, landbouw- en bestemmingsverkeer tussen Dieren en Ellecom is voor een groot deel gereed, de parkeergarage verrijst naast de voetgangersbrug bij het station, en de bouw van de fietstunnel naar Ellecom is in volle gang. Ook op andere plaatsen wordt er hard gewerkt. Al met al komt Traverse Dieren in een nieuwe fase binnen het bouwproject. Een fase waarin ook eindelijk ‘iets af is’. Maar het gigantisch grote bouwproject is er nog niet.

Diverse omleidingen zijn nog steeds noodzakelijk om het gebied volledig, veilig en netjes af te bouwen Het komende half jaar wordt de fase van afbouwen en inrichten. Samen met u moeten de bouwcombinatie nog wel door een wat zure appel heen bijten, voordat het zoet zich aandient. Vooral de inwoners van Dieren en Spankeren ondervinden daar het komende half jaar, nog hinder van.

De eerstvolgende omleiding die gepland staat in de huidige bouwsituatie terwijl er ook nog aan de open tunnelbak wordt gewerkt is begin april. Dan wordt de Edybrug naar Spankeren voor vier maanden afgesloten. Omrijden kan via de rotonde Kanaalweg – Imboslaan en via de Van Rensselaerweg.

Even Samengevat:

  • Voordat u door de open tunnelbak rijdt zijn er nog omleidingen.
  • De eerste omleiding dit voorjaar is begin april, want de Edybrug over het Apeldoorns Kanaal wordt vernieuwd. Omrijden kan via de rotonde Kanaalweg-Imboslaan en de Van Rensselaerweg.
  • Open dagen informatiecentrum op 6 en 7 april.
  • Parkeergarage in het voorjaar open; waarschijnlijk april. Inrijden via zuid, uitrijden via noord.
  • Direct daarna wordt gelijk gestart met de herinrichting stationsomgeving noordzijde.
  • Fietstunnel Ellecom gereed; waarschijnlijk mei
  • Open tunnelbak in het voorjaar open, waarschijnlijk juni. Auto’s rijden door de tunnel.
  • Stationsomgeving zuidzijde wordt vernieuwd, inclusief de riolering aan het Stationsplein.
  • Doesburgsedijk wordt afgesloten.

De tunnel wordt, zodra deze geopend is, benut voor omleidingen, onder meer in verband met de afbouw van de kruispunten Harderwijkerweg en Wilhelminaweg.

Nationale Boomfeestdag (14 maart)

Voor de landschappelijke inpassing van Traverse Dieren worden in de loop van dit jaar ruim 600 bomen geplant. Op de Nationale Boomfeestdag (14 maart) planten Dierense scholieren onder begeleiding van de groenspecialisten van Combinatie Traverse Dieren en de gemeente Rheden circa 90 bomen tussen de Lange Juffer en de toekomstige fietstunnel, aan de kop van de Postroute.
Het festijn begint om 9.30 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: www.traversedieren.nl

Nationale Boomfeestdag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen