Trots en ambitieus verlaat wethouder Nicole Olland de Rhedense politiek

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Wethouder en locoburgemeester Nicole Olland neemt na de verkiezingen afscheid van gemeente Rheden als lid van B&W gemeente Rheden. Zij blikt terug op een mooie ambtsperiode maar heeft het gevoel dat ze elders haar ambities verder kan gaan ontplooien.

Ik ben nog jong genoeg (45) om mijn vleugels in een andere functie uit te slaan. Ik weet nog niet hoe en waar maar ik neem op dit moment de tijd om me ruim te oriënteren

Olland heeft in haar werkzame leven al diverse verschillende functies gehad. Ze werkte bij provicies, gemeente en een adviesbureau. Nu zoekt ze een andere uitdaging. Ze blijft we actief als lid van D66 gemeente Rheden.

Als raadslid en locoburgemeester heeft Olland vele mooie en ook een aantal minder mooie momenten gekend. Ze ziet in grote projecten uitdagingen om mensen bij elkaar te brengen en zelf vraagstukken tot een goed einde te brengen. Op diverse vlakken is dat haar dat ook uitstekend gelukt.

Wat was het zwaarste dat je de afgelopen 4 jaar hebt meegemaakt?

“Momenten van verdriet, persoonlijk leed, zoals bijvoorbeeld bij een woningbrand zijn zwaar om daarbij aanwezig te zijn en vragen veel van je om op dat moment besluiten te moeten nemen, dit gaat je niet in de koude kleren zitten, dat zal ik ook niet missen”.

Wat was het mooiste dat je hebt meegemaakt:

“Wat ik wel ga missen is de sfeer in de gemeente, de collegevergaderingen en de betrokkenheid van bewoners in alle dorpen. Het is prettig te constateren dat bewoners betrokken zijn bij de totstandkoming van projecten binnen de gemeente en de diverse dorpen.”

Nicole Olland heeft zich in haar politieke carrière met grote en soms moeilijke vraagstukken en projecten bezig gehouden. Enkele voorbeelden daarvan zijn: Traverse Dieren, Hof van Soeren, en de structuurvisies van alle dorpen, maar ook erfgoed en milieu. Ze heeft zich naar eigen zeggen daar in vast gebeten en ziet de betrokkenheid van de inwoners groeien en heeft het prachtig gevonden dat dit nog steeds groeit en bewoners met de meest prachtige en uitgewerkte plannen komen.

Grote projecten die veel aandacht, en in sommige gevallen een lange adem nodig hadden. Als zwaar heeft ze het niet ervaren, wel een intensieve periode, met veel afwezigheid in haar privéleven en veel overleg met diverse partijen die ook veel van haar vroegen.

“Ik heb het niet als ballast gezien maar het vroeg wel veel structuur en aandacht”

Olland’s hart ligt bij het verbeteren van de wereld waar mogelijk, duurzaamheid en mensen motiveren en stimuleren. Ze is er van overtuigt dat ze deze doelen ook bereikbaar zijn in een andere functie buiten de gemeente Rheden.

De gemeente zegt het volgende in haar persbericht:

Nicole Olland verlaat gemeentepolitiek Rheden

Wethouder Nicole Olland neemt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart afscheid van de gemeentepolitiek in Rheden. Nicole Olland was 4 jaar wethouder voor D66 in Rheden met in haar portefeuille o.a. ruimtelijke ordening, klimaat, energietransitie, natuur, water, Traverse Dieren & Stationsomgeving, IJssellijn, recreatie en toerisme, erfgoed, en wonen-welzijn-zorg. Daarnaast was zij locoburgemeester.

 Nicole kijkt terug op een periode van 4 jaar waarin veel is gerealiseerd. Zo is er een ambitieus duurzaamheidsbeleid neergezet, waarvan de aanstaande bouw van een modern, duurzaam zwemad in Velp een mooi voorbeeld is. Ook het onderwerp klimaatadaptatie staat inmiddels op de agenda en Nicole Olland is initiatiefneemster van de Schooldag van de Duurzaamheid.

Daarnaast heeft Nicole er mede voor gezorgd dat er weer volop aandacht is voor woningbouw zoals Hof van Soeren, de herstructurering van Velp Zuid en een gasloze wijk in Dieren. Het winkelcentrum Calluna is in de afgelopen 4 jaar samen met de ondernemers aangepakt. 

Ook op regionaal niveau was Nicole actief en zette zij zich in voor de recreatieve samenwerking op de Veluwe en de rivierveiligheid langs de IJssel.

Het Masterplan Recreatie en Toerisme is opgesteld samen met ondernemers en inwoners. En vorig jaar is de Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom gestart.

En last but not least heeft wethouder Olland ook een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van Traverse Dieren; de passerelle is klaar, de parkeergarage bijna en midden van dit jaar zullen de eerste auto’s door de tunnel rijden.

Wethouder Olland:

“Ik heb enorm genoten van de afgelopen 4 jaar enorm en ben trots op wat ik samen met inwoners, organisaties en verengingen en ondernemers heb bereikt. Ik kijk terug op een prachtige tijd en een fijne samenwerking met raad, college en medewerkers. Voor mij persoonlijk is het na 4 jaar gemeentepolitiek tijd om mijn horizon te verbreden. Daarom ben ik me op dit moment aan het oriënteren wat de volgende stap in mijn carrière zou kunnen zijn. Ik blijf actief bij mijn partij D66.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen