Pas op, deze personen komen voor iets heel anders.

Rheden – Op twee plaatsen in de gemeente Rheden zijn recent weer gevallen van de babbeltruc opgedoken. Deze keer ging het weer om twee mannen die zich voordeden als gasfitters die het voorzien hadden op geld en waardevolle spullen van vooral ouderen. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken.

Vorige week dinsdag 18 februari kreeg een inwoner op leeftijd van Ellecom bezoek van twee mannen die de gasleidingen wilden controleren. Kort daarvoor was het slachtoffer al opgebeld door een onbekende man, die vertelde dat bij graafwerkzaamheden een gasleiding was geraakt en dat controle nodig was. Kort daarna verschenen de ‘gasfitters’ aan de deur en werden binnengelaten.
Overeenkomsten
Twee dagen later, op donderdag 20 februari werd een oudere vrouw uit Dieren op dezelfde wijze benaderd over een gaslek. En ook hier verschenen twee ‘heren’ aan deur voor ‘controle’. In beide gevallen is het de daders overigens niet gelukt om iets buit te maken. Wel was er sprake van overeenkomsten in de signalementen, de politie vermoedt dan ook dat het in beide gevallen om dezelfde daders gaat. 
Het zijn twee blanke mannen van tussen de 40 en 50 jaar, de één is ongeveer 1.75 m lang, de ander iets groter. Beiden spraken beschaafd Nederlands en zagen er verzorgd uit. De kleinere had een bol en wat gedrongen postuur, de grotere was stevig gebouwd. De mannen zouden rijden in een zilvergrijze of witte Volkswagenbus.
Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt?
De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Een aantal vuistregels om dit te voorkomen: 
Wees altijd gezond wantrouwend. Want: waarom komen ze juist bij u? 
Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen. 
Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop. 
Bel, als u het niet vertrouwd, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt. 
Verwijs mensen die geld willen wisselen naar een bank of supermarkt. 
Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen! 
Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844, en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen