Informatie- en ontmoetingsavond over (sociaal) actief blijven met dementie

Foto: dementie

DIEREN – Als de diagnose dementie is gesteld, gaat het leven ingrijpend veranderen. Hoe gaan mensen met dementie en hun mantelzorgers en familie daarmee om? Hoe kunnen zij met hulp van de omgeving (sociaal) actief blijven?

Deze en andere vragen komen aan de orde op informatie- en ontmoetingsavond op 20 maart in Dieren. Gespreksleider Maria Verest interviewt een mantelzorger over zijn persoonlijke ervaringen in het leren leven met dementie.

Daarna gaat casemanager Ria Ambergen nader in op vragen als: Welke hulp kun je vragen aan vrienden en welke ervaringen hebben mensen daarmee? Hoe blijf je als mantelzorger in balans? Waarom is het belangrijk dat je niet alles overneemt van je partner of familielid met dementie?

Tijdens en na de pauze is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de omgang met dementie in het dagelijks leven. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

dinsdag 20 maart 2018 in Intermezzo, Harderwijkerweg 1 te Dieren, aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur, einde ca. 20.30 uur

Parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw, bereikbaar via de Burgemeester Bloemersstraat

Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem zijn, dan kan men contact opnemen met het MVT Rheden/Rozendaal: 026 – 3707070 of [email protected].

Deze avond wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. Arnhem e.o., Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en STMG.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen