Vrijwilligers gezocht voor Opschoondag in Rheden

Foto: FaceMePLS on Foter.com CC BY

RHEDEN – De Landelijke Opschoondag wordt dit jaar voor de 16e keer georganiseerd. Tijdens de Opschoondag maken mensen samen hun buurt schoon. Voor een prettige en leefbare omgeving, maar ook voor meer bewustzijn rondom zwerfafval.

Deelnemers ervaren het bovendien als een gezellige activiteit met buurtbewoners

Samenwerken staat centraal bij de Landelijke Opschoondag. Want alleen als we samenwerken, realiseren we uiteindelijk een Nederland waarin zwerfafval beperkt is en schoon de norm is. Hoe meer buren, gemeenten, bedrijven, scholen, kerken en verenigingen op 24 maart de handen ineen slaan, hoe groter het effect van de Landelijke Opschoondag zal zijn.

Rheden Schoon organiseert dit jaar voor het eerst in Rheden een Opschoon-actie.

Op 24 maart van 13:00 tot 15:00 uur gaan een aantal vrijwillige buurtbewoners aan de slag om in een deel van dorp Rheden zwerfafval op te ruimen. Hoe meer vrijwilligers, hoe groter het gebied dat ze kunnen aanpakken.

Ook de gemeente Rheden helpt mee door opruim-materialen te leveren en plaatselijke winkelbedrijven helpen mee door het verstrekken van bijvoorbeeld een kop koffie.

Wil jij ook meehelpen? Je bent van harte welkom. Je kunt je aanmelden door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 0643834214.

Volg ook op Facebook 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen