Inloopspreekuren voor het invullen van de belastingaangifte

Foto: Belastingdienst

DIEREN/VELP – Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte kunnen in maart en april terecht bij inloopspreekuren van Sociaal Raadslieden van Rijnstad en de Bibliotheek Veluwezoom.

De inloopspreekuren vinden plaats in de Bibliotheek Dieren en in de Bibliotheek Velp. Iedereen kan de inloopspreekuren bezoeken, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis voor mensen met een inkomensgrens tot 120% van het minimum.

Locaties en data

De inloopspreekuren van Sociaal Raadslieden van Rijnstad en de Bibliotheek Veluwezoom vinden plaats op:

  • maandag 26 maart en 9 april van 13.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Dieren
  • maandag 16 en 23 april van 13.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Velp

Invulhulp

Tijdens de inloopspreekuren helpen medewerkers van de Bibliotheek en Rijnstad met:

  • het checken of opnieuw activeren van je DigiD
  • het controleren van de papieren die nodig zijn om de aangifte te kunnen doen
  • het digitaal invullen van de Belastingaangifte

Deelname

Voor de inloopspreekuren geldt een vrije inloop; aanmelden is niet nodig. Iedereen die hulp nodig heeft bij het digitaal invullen van de belastingaangifte kan er terecht. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. In de Bibliotheek is een folder beschikbaar waarin staat hoe mensen zich kunnen voorbereiden. Deze informatie is ook te vinden via www.bibliotheekveluwezoom.nl/belastingdienst.

Zelf belastingaangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Dieren en de Bibliotheek Velp. Hier zijn computers beschikbaar om op een veilige manier zelfstandig aan de slag te gaan met de aangifte. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp geven bij computerproblemen. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan men terecht bij de belasting-inloopspreekuren in de bibliotheek of bij Rijnstad, de organisatie voor welzijn en hulpverlening.

Cursussen computergebruik, internet en digitale overheid bij de Bibliotheek

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert Bibliotheek Veluwezoom de cursus Digisterker. Mensen leren een DigiD aanvragen en gebruiken en informatie zoeken op overheidswebsites.

Voor hulp bij het de basisgebruik van computer en internet is er de cursus Klik&Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Ook leren de cursisten om te gaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

In 2016 sloten de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst een samenwerkingsovereenkomst. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland kregen daardoor extra middelen om gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten te realiseren voor het online zakendoen met de overheid. Ook organiseren bibliotheken samen met maatschappelijke organisaties hulp bij het invullen van de (online) belastingaangifte.

In 2018 biedt ruim twee derde van de Nederlandse bibliotheken deze vorm van dienstverlening; in 2019 zullen dat vrijwel alle 155 bibliotheekorganisaties zijn.

Kijk voor meer informatie ook op: www.bibliotheekveluwezoom.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen