Styliste van Aeres MBO Velp wint brons bij de Skills

Foto: Saskia Franke

VELP/ZWOLLE – Vernieuwend en gedurfd! Dat was het oordeel van de jury over het etalage-ontwerp ‘Future Lux Summer 2018’ van Joëlle Weening.

Daarmee won ze de bronzen medaille bij het Nederlands kampioenschap etaleren Skills Heroes in Zwolle. De 20 jarige studente, afkomstig uit Ede, is bezig met haar examenjaar Styling & Design en is stagiaire bij woonboulevard Eijerkamp te Veenendaal.

Finale-opdracht

Met acht finalisten begon ze zaterdag aan de opdracht: “Ontwerp een etalage waarbij sneakers centraal staan. Je maakt gebruik van duurzame materialen waarbij je de materialen van de halve finale moet hergebruiken.” Samen met haar docenten Ellis Rexwinkel en Saskia Franke van Aeres MBO Velp (voorheen Groenhorst Velp) is op school de opdracht voorbereid. Saskia: “Wij zijn zó ongelofelijk trots op haar, ze wist precies wat ze moest doen en heeft laten zien dat ze een fantastisch etaleur is.”

Nationale finale Bloembinden

Aeres MBO Velp had nog een kandidaat in de finale staan voor het vak Bloembinden. Ilena Westerbroek die de opleiding specialist natuur en vormgeving volgt is op een knappe zesde plaats geëindigd.

Informatieavond 22 maart

Aanstaande donderdag heeft de MBO-school in Velp nog een informatieavond voor vmbo’ers, mbo’ers en havisten die nog zoekende zijn naar een groene en creatieve opleiding. Aeres MBO Velp biedt vijf vakrichtingen aan te weten: Styling & Design, Bloembinden, Hovenier/groene ruimte, Dierverzorging en Teelt. Op 22 maart tussen 17.00 en 20.00 uur zijn de deuren geopend voor belangstellenden. Docenten en studenten geven persoonlijk de voorlichtingen.

Kweekvijver voor nieuw talent

Skills The Finals komt in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand. Dit beroepenevent zet daarmee talenten en beroepen op een podium. Dat is belangrijk voor de arbeidsmarkt, vooral voor bedrijven en sectoren die op dit moment personeelstekorten hebben. Skills The Finals is voor hen dé ideale kweekvijver om nieuw talent te ontdekken. Met vakwedstrijden kunnen (v)mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW. Zij wil talentontwikkeling, excellentie en skills in het (v)mbo stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Zo zijn vakwedstrijden een instrument van bedrijfsleven en onderwijs samen, waarmee ze aankomend talent en vakmanschap stimuleren en beroepsonderwijs verder promoten.

Kijk voor meer informatie op:

Joëlle Weening

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen